fbpx

Νέα κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αγώνες ράλι

Νέα κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αγώνες ράλι

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος πρωτοπορεί, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των καιρών.

Η ΟΜΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέα κατηγορίας αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ράλι της σεζόν που ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα.

Ο λόγος για την κατηγορία Legends, η οποία αφορά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από το 1990 κι έπειτα, πολλά εκ των οποίων παραμένουν ενεργά στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων!

Το Κύπελλο Rally Legends θα αποτελείται από επτά αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις χωμάτινοιΡάλι Σπριντ Βοιωτίας στις 4 και 5 Μαρτίου, Ράλι Στερεάς Ελλάδας στις 27 και 28 Μαϊου και Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις στις 4 και 5 Νοεμβρίου- και τέσσερις ασφάλτινοιΡάλι Σπριντ Φτέρης σρις 22 και 23 Απριλίου, Ράλι Λαμίας στις 24 και 25 Ιουνίου, Ράλι Αχαιός στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου και Ράλι Παλάδιο στις 25 και 26 Νοεμβρίου).

Για να απονεμηθοιύν οι τίτλοι θα πρέπει να γίνουν και να μετρήσουν τουλάχιστον πέντε από τους επτά αγώνες καικάθε αγωνιζόμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει συντελεστή «6». Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί να λάβει μέρος στους πέντε αγώνες με συντελεστή «1» (Βοιωτίας, Φτέρης, Στερεάς Ελλάδας, Αχαιός και Παλάδιο), αλλά θα πρέπει να συμμετάσχει και σε ένα εκ των Ράλι Λαμίας (συντελεστής «2») ή Ιστορικό Ακρόπολις (συντελεστής «3»). Επίσης θα πρέπει τουλάχιστον ένας αγώνας να είναι σε διαφορετική επιφάνεια από τους υπόλοιπους.

Για να προσμετρήσει ένας αγωνιζόμενος πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις εκκινήσεις. Στους διήμερους αγώνες ισχύει ο κανονισμός «Rally 2» που επιτρέπει στα πληρώματα να εκκινήσουν το δεύτερο σκέλος εάν έχουν εγκαταλείψει στο πρώτο, έχοντας δεχθεί, φυσικά, ποινή χρόνου για κάθε ειδική στην οποία δεν θα έχουν λάβει μέρος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα