fbpx

Otepää Talveralli: Νίκη… προθέρμανσης για τον Τάνακ

Otepää Talveralli: Νίκη… προθέρμανσης για τον Τάνακ

Ο Οτ Τάνακ επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί και πήρε τη νίκη στο Otepää Talveralli, το Εθνικό Ράλι Εσθονίας δηλαδή για το 2023. Η M-Sport έκρινε ως σωστή την ιδέα να παρατάξει τον σημαντικότερο, αλλά και νεοαφιχθέντα στην ομάδα, οδηγό της σε αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να του προσφέρει την ευκαιρία να συμπληρώσει αγωνιστικά χιλιόμετρα με το νέο του Ford.

Έπειτα από μία τριετία στη Hyundai, ο Εσθονός, πρωταθλητής του WRC το 2019, χρειάζεται οπωσδήποτε αγωνιστικό χρόνο με τη νέα του ομάδα και το καινούργιο του αυτοκίνητο, προκειμένου να ανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα σε επίπεδο διεκδικητή για τον φετινό τίτλο. Σημειώνεται επιπρόσθετα πως φέτος οι ομάδες είχαν ανώτατο όριο 21 ημερών δοκιμών (με μέγιστο 7 ανά οδηγό) αντί για 28 ημέρες που είχαν μέχρι πέρσι.

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε πολλές ομάδες στο να παρατάξουν τους οδηγούς τους στα Εθνικά Πρωταθλήματα Ράλι των χωρών του και ο Τάνακ αποτελεί μία χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση. Υπογραμμίζεται επίσης πως οι συνθήκες στην Εσθονία ήταν… άκρως χιονισμένες, ακριβώς δηλαδή ίδιος τύπος τερέν με αυτόν που περιμένει τους οδηγούς στον επόμενο σταθμό του WRC, το Ράλι Σουηδίας, στις 9-12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα