fbpx

Κράτσλοου: “Κατάπια χάπι-θερμόμετρο λόγω ζέστης, είναι αδιανόητο”

Κράτσλοου: “Κατάπια χάπι-θερμόμετρο λόγω ζέστης, είναι αδιανόητο”

Εξαιρετικά προβληματισμένος με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Μαλαισία και την περιοχή που βρίσκεται η πίστα Σεπάνγκ, εμφανίστηκε ο Καλ Κράτσλοου. Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha στο Moto GP εξήγησε πως οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (35 βαθμοί) σε συνάρτηση με την υγρασία, δημιουργούν ένα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο “πακέτο” για τους αναβάτες στην πίστα. Ο Βρετανός θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καταλάβουν οι θεατές πως κάθε αναβάτης τρέχει με τη σωματική του θερμοκρασία να είναι σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς.

“Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Όταν οδηγείς τη μοτοσικλέτα, είναι δύσκολο. Το ζήτημα δεν είναι η ζέστη από τον κινητήρα της δικής μου μοτοσικλέτας, αλλά η ζέστη που βγαίνει από την εξάτμιση των άλλων. Ειλικρινά, είναι τρομερή ζέστη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μερικοί αναβάτες κάθονται ακόμη στις σέλες τους έπειτα από δύο ώρες αγώνα.

Στα μηχανοκίνητα σπορ, υπάρχει ένα πρωτόκολλο υψηλών θερμοκρασιών, Εδώ έχουμε φτάσει τους 1.000 βαθμούς. Κατάπια και ένα χάπι-θερμόμετρο νωρίτερα. Πριν πολλά χρόνια νομίζω το ίδιο είχε κάνει και ο Μπραντ Σμιθ. Λαμβάνεις δεδομένα τα οποία μπορείς να διαβάσεις στο τηλέφωνό σου και κάποιος στα αναλύει. Στο σπορ μας έχουμε την ταχύτερη άνοδο στους 40 βαθμούς εσωτερικής θερμοκρασίας σε σύγκριση με κάθε άλλο άθλημα στον κόσμο.

Όταν φοράς δερμάτινα και βρίσκεται πάνω σε μία ζεστή μοτοσικλέτα, έτσι είναι. Ανεβαίνεις πάνω από τους 40 για ολόκληρο τον αγώνα. Ειλικρινά, στην πρώτη στροφή έχεις ξεπεράσει τους 40 βαθμούς θερμοκρασία. Φανταστείτε το. Πρώτη στροφή και έχεις ακόμη 20 ολόκληρους γύρους μπροστά σου. Είναι αδιανόητο.

Όταν φοράς δερμάτινη στολή, αναπνέει στο πρόσωπό σου (λόγω κράνους), έχεις καρδιακούς παλμούς κοντά στους 200, η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι γύρω στους 35 με υγρασία και κάθεσαι σε μία μοτοσικλέτα που αναπτύσσει 1.000 βαθμούς και σε καίει, ενώ έχεις και τις υπόλοιπες μοτοσικλέτες τριγύρω σου. Είναι δύσκολο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κράτσλοου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα