fbpx

F1: H FIA άνοιξε επίσημα τη διαδικασία για προσθήκη νέων ομάδων

F1: H FIA άνοιξε επίσημα τη διαδικασία για προσθήκη νέων ομάδων

Μετά τη δήλωση του προέδρου της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ ότι θέλει να αξιολογηθεί η ιδέα προσθήκης νέων ομάδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, έγινε και το επόμενο βήμα καθώς άνοιξε και επίσημα η διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

 Σε ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει ότι θα αξιολογήσει τη δυναμικών των νέων ομάδων που ενδιαφέρονται στο πλαίσιο των αυστηρών οικονομικών και τεχνικών αναλύσεων όπως επίσης και την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη θετική κοινωνική παρουσία.

 Η FIA εξηγεί ότι κάθε αίτηση θα πρέπει να αποδεικνύει την τεχνική ικανότητα και τις διαθέσιμες πηγές, περιλαμβανομένων των επιπέδων χρηματοδότησης όπως επίσης και την σχετική εμπειρία. Επιπλέον, οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να εξηγήσουν πως σκοπεύουν να κινηθούν στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος με τη F1 να έχει στόχο την ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα από το 2030.

 Νέα ομάδα δεν πρόκειται ωστόσο να κάνει την εμφάνισή της στη F1 μέχρι το 2025. Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου ενώ σε περίπτωση που μία ομάδα πάρει το «πράσινο φως», αυτό θα γίνει γνωστό έως τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα