fbpx

Moto GP: Νέο πρόγραμμα τριημέρου με Sprint Race τα Σάββατα! (pics)

Moto GP: Νέο πρόγραμμα τριημέρου με Sprint Race τα Σάββατα! (pics)

Το πρωτάθλημα του Moto GP θα δεχθεί ένα γερό… λίφτινγκ το 2023, με την προσθήκη του Sprint Race να είναι το χαρακτηριστικότεροι στοιχείο, σε σύγκριση με το παρελθόν. Οι διοργανωτές αποκάλυψαν ποια θα είναι η νέα δομή του προγράμματος σε κάθε τριήμερο, δίνοντας έτσι μία γεύση και στους φαν για το πώς θα πρέπει να… προγραμματίσουν τον διαθέσιμό τους χρόνο.

Οι Παρασκευές ουσιαστικά διατηρούνται ως είχαν. Δύο σκέλη ελεύθερων δοκιμών προβλέπει το πρόγραμμα για τη μεγάλη κατηγορία, με (τοπικές) ώρες έναρξης 10:45 με διάρκεια 45 λεπτων και 15.00 με διάρκεια 60 λεπτών.

Τα Σάββατα είναι αυτά που αλλάζουν. Στις 10:10 οι αναβάτες θα έχουν 30 λεπτά ελεύθερων δοκιμών και αμέσως μετά αρχίζει το πιο απαιτητικό σκέλος. Στις 10:50 διεξάγεται το πρώτο μέρος των Κατατακτηρίων και στις 11:15 παίρνει τη σκυτάλη το δεύτερο σκέλος. Ωστόσο, η δράση δεν τελειώνει εκεί. Στις 15:00 το μεσημέρι όλοι οι αναβάτες θα επιστρέψουν στην πίστα για τη διεξαγωγή της Sprint Race, που ουσιαστικά θα είναι ένας αγώνας μισής απόστασης, σε σύγκριση με το κανονικό Γκραν Πρι.

Μετά το φινάλε της Sprint Race θα πραγματοποιείται απονομή, η οποία μάλιστα θα είναι σε διαφορετικό χώρο από εκείνη του κυριακάτικου αγώνα, με την πρόθεση να είναι οι αναβάτες να βρεθούν σε κάποιο σημείο πιο κοντά στους θεατές. Στην συνέχεια, το πρόγραμμα θα κλείσει με συνέντευξη Τύπου.

Πρέπει να τονιστεί πως ο poleman ενόψει του κυριακάτικου αγώνα θα προκύπτει κάθε φορά από τις Κατατακτήριες και όχι από τη Sprint Race. Επίσης, η Sprint Race θα προσφέρει σε κάθε αναβάτη τους μισούς βαθμούς από εκείνους που αντιστοιχούν στην αντίστοιχη θέση τερματισμού στον κυριακάτικο αγώνα, δηλαδή 12–9–7–6–5–4–3–2–1 (οι εννέα πρώτες θέσεις βαθμολογούνται).

Τις Κυριακές η μεγάλη κατηγορία παραμένει ως έχει, με την προθέρμανση στις 09:45 το πρωί και τον αγώνα να εκκινεί στις 14:00. Η απονομή στο βάθρο επίσης διατηρείται όπως πάντα στις 15:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα