fbpx

«Γεύση» από NASCAR και F1 θα έχουν οι 24 ώρες του Λε Μαν

«Γεύση» από NASCAR και F1 θα έχουν οι 24 ώρες του Λε Μαν

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Τζένσον Μπάτον, θα δώσει το παρών στις 24 ώρες του Λε Μαν με τον περίφημο κλασικό αγώνα αντοχής να γιορτάζει την 100ή του επέτειο τον Ιούνιο.

 Ο Βρετανός θα ενώσει τις δυνάμεις του στην Garage 56, μία θέση που παραδοσιακά δίνεται στις ομάδες που παρουσιάζουν προτάσεις για το μέλλον, μαζί με τον 7 φορές πρωταθλητή NASCAR Τζίμι Τζόνσον και τον νικητή του Λε Μαν το 2010, τον Μάικ Ροκενφέλερ.

 Το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστούν θα είναι ένα τροποποιημένο Chevrolet Camaro ZL1 σε συνεργασία με τη Hendrick Motorsports, την Chevrolet και τη Goodyear. Ο Μπάτον είχε πάρει μέρος στον αγώνα και το 2018, για λογαριασμό τότε της SΜP Racing, χωρίς ωστόσο να τερματίσει εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα.

 «Ως ισόβιος λάτρης των αγώνων πάντα ονειρευόμουν να παίρνω μέρος με διάφορα αυτοκίνητα, απέναντι σε συγκεκριμένους οδηγούς και σε συγκεκριμένα γεγονότα», είπε ο Μπάτον. «Τον Ιούνιο ένα από αυτά τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα καθώς θα φέρω το NASCAR στην παγκόσμια σκηνή με τους φίλους μου στην 100η έκδοση του πιο γνωστού αγώνα στον κόσμο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα