fbpx

Φέτελ: “Εκτιμώ απίστευτα τους οδηγούς ράλι, δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει”

Φέτελ: “Εκτιμώ απίστευτα τους οδηγούς ράλι, δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει”

Με λόγια ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης αναφέρθηκε στους αγώνες ράλι και στους οδηγούς που συμμετέχουν σε αυτούς ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο -παλαίμαχος πλεον- οδηγός της Formula 1 και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε αυτή την επισήμανση στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Race Of Champions, μία διοργάνωση που οδηγικά είχε στοιχεία σχεδόν αμιγώς ράλι, μιας και η δράση εξελίχθηκε πάνω σε χιονισμένο και παγωμένο τερέν.

Επιπρόσθετα, ο σπουδαίος Γερμανός αποκάλυψε πως δεν απορρίπτει διόλου το ενδεχόμενο να δοκιμάσει και αυτός στο μέλλον την τύχη του στα ράλι, προβλέποντας πως θα έρθει η στιγμή που η μεγάλη αποχή από τους αγώνες θα τον… παρακινήσει να σηκωθεί από την πολυθρόνα του.

“Έχω τεράστια εκτίμηση για τους οδηγούς ράλι. Νομίζω πως διαθέτουν αδιανόητες ικανότητες. Αυτό (το Race Of Champions) είναι ένα μικροσκοπικό δείγμα του πώς νιώθεις όταν συμμετέχεις σε ράλι, αλλά παράλληλα πρέπει να είσαι εφοδιασμένος και με ένα κατσαβίδι και ένα σφυρί, διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει μετά την πρώτη στροφή και να χρειάζεται να το επιδιορθώσεις.

Θεωρώ πως το ράλι είναι ένα υπέροχο σπορ. Υπάρχει το αγωνιστικό στοιχείο και η οδηγική ικανότητα, απλά με μία πολύ διαφορετική μορφή (από τη Formula 1). Οι οδηγοί του ράλι είναι σπουδαίοι και δεν παίρνουν την προβολή που τους αξίζει.

Η Formula 1 είναι πολύ δημοφιλής, το ράλι είναι δημοφιλές, αλλά νομίζω ακόμη περισσότερο στις βόρειες χώρες. Ωστόσο, αξίζει να είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη, διότι οι ικανότητες που απαιτεί είναι απίστευτες. Η πειθαρχεία είναι επίσης πολύ διαφορετικού είδους σε αυτό το σπορ.

Θα χρειαζόταν πολλή και σκληρή δουλειά, όμως ίσως μία ημέρα να το δοκιμάσω. Έχοντας περάσει κάποιον καιρό μακριά από τους αγώνες μάλλον θα αρχίσει η φαγούρα, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν σπουδαία πρόκληση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φέτελ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα