fbpx

Ροβάνπερα: “Η μεγάλη διαφορά πρόσφυσης κόστισε στο Μόντε Κάρλο”

Ροβάνπερα: “Η μεγάλη διαφορά πρόσφυσης κόστισε στο Μόντε Κάρλο”

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός πως ο ίδιος έπρεπε να “ανοίγει” και να “καθαρίζει” τις ειδικές διαδρομές στο Ράλι του Μόντε Κάρλο έδωσε ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota και πρωταθλητής του WRC το 2022, στάθηκε σε αυτή τη μειονεκτική θέση, που τον ανάγκασε να περάσει -κυρίως την πρώτη ημέρα- από σημεία με αρκετά προβληματική πρόσφυση, την ώρα που οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του είχαν στη διάθεσή τους ένα καλύτερο τερέν.

“Έκανε φανταστική δουλειά ο (νικητής) Οζιέ. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Για εμένα, το ζήτημα ήταν πως χάσαμε πολύ χρόνο νωρίς στο ράλι, όπου αναγκαστήκαμε να ‘καθαρίσουμε’ τον δρόμο. Υπήρξαν μερικές ειδικές εκείνη την ημέρα που νομίζω ότι η διαφορά πρόσφυσης που είχαμε ήταν πολύ μεγάλη, σε σύγκριση με τους οδηγούς που πέρασαν μετά από εμάς.

Το Σάββατο και την Κυριακή είχαμε ταχύτητα όμοια με τους υπόλοιπους και μπορέσαμε να παλέψουμε για κορυφαίους χρόνους. Είμαι χαρούμενος. Νομίζω πως μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό το Ράλι του χρόνου, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη”, ανέφερε ο Ροβάνπερα.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως ο Φινλανδός κατάφερε να πάρει τη 2η θέση το Μόντε Κάρλο, όντας πίσω μονάχα από τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα