fbpx

Χάμιλτον: «Τα παιδιά στο σχολείο μού πετούσαν μπανάνες»

Χάμιλτον: «Τα παιδιά στο σχολείο μού πετούσαν μπανάνες»

Μιλώντας στο podcast On Purpose, ο Χάμιλτον περιέγραψε τα σχολικά του χρόνια ως “το πιο τραυματικό και πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μου”. 

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα περιέγραψε λεπτομερώς πώς οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν με τη λέξη “Ν”, τον ξυλοκοπούσαν τακτικά και του πετούσαν ακόμη και μπανάνες.

Ο 38χρονος πιλότος της Mercedes, μιλώντας στο podcast On Purpose που βγήκε στον αέρα πριν λίγες ώρες, θυμήθηκε ότι τον εκφόβιζαν από την ηλικία των μόλις έξι ετών. 

«Το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο κομμάτι της ζωής μου», δήλωσε ο Χάμιλτον, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στίβενεϊτζ. «Ήδη από την ηλικία των έξι ετών δεχόμουν εκφοβισμό. Στο συγκεκριμένο σχολείο ήμουν ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά και απλώς τα μεγαλύτερα, ισχυρότερα, παιδιά με εκφόβιζαν και μου πετούσαν πολλές φορές πράγματα, όπως μπανάνες. Επίσης χρησιμοποιούσαν τη λέξη N… απλά τόσο χαλαρά. Οι άνθρωποι σε αποκαλούν “μισή κάστα” και δεν ξέρεις πού ταιριάζεις. Αυτό ήταν δύσκολο.

Στο σχολείο μου σε πιο μεγάλη ηλικία, υπήρχαν έξι ή επτά μαύρα παιδιά σε σύνολο 1.200 και τρεις από εμάς βρίσκονταν συνεχώς έξω από το γραφείο του διευθυντή, ο οποίος μας είχε βάλει στο μάτι – και ιδιαίτερα εμένα.

Ένιωθα ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και κολυμπούσα ενάντια στο ρεύμα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν αισθανόμουν ότι μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά με φώναζαν συνέχεια με τη λέξη Ν ή ότι σήμερα έπεσα θύμα εκφοβισμού ή ξυλοδαρμού στο σχολείο, δεν ήθελα ο μπαμπάς μου να νομίζει ότι δεν ήμουν δυνατός».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα