fbpx

Race of Champions: Παρών για να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Λεμπ

Race of Champions: Παρών για να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Λεμπ

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα έχει στόχο την επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του στο Race of Champions καθώς θα εκπροσωπήσει στο κύπελλο εθνών τη Γαλλία μαζί με τον Αντριάν Ταμπέ.

 Λίγες ημέρες μετά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη του ράλι Ντακάρ, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι πηγαίνει στην Σουηδία έχοντας πάρει πέρυσι τον τίτλο στο χιόνι και τον πάγο. Στον τελικό ο Λεμπ νίκησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ φτάνοντας στην επιτυχία για 4η φορά και πλέον μοιράζεται το ρεκόρ με τον συμπατριώτη του, τον Ντιντιέ Οριόλ.

 Μαζί με τον Λεμπ για τη Γαλλία θα αγωνιστεί ο Αντριάν Ταμπέ , οδηγός στο παγκόσμιο κύπελλο ηλεκτρικών Touring Car, το ETCR, με τον τίτλο στο κύπελλο εθνών να κατέχει η Νορβηγία που πέρυσι πήρε τον τίτλο με τους Πέτερ και Όλιβερ Σόλμπεργκ.

 «Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από το Race of Champions εδώ και 20 χρόνια», είπε ο Λεμπ που αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2003, το 2005, το 2008 και το 2022. «Πάντα είναι ωραίο να συναντώ όλους τους άλλους οδηγούς σε μία τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Στους αγώνες πρέπει να προσαρμόζεσαι σε όλα τα αυτοκίνητα, κάτι που είναι ακόμα πιο περίπλοκο όταν αγωνίζεται στο χιόνι και τον πάγο της Σουηδίας. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις οδηγούς από τις βόρειες χώρες που γνωρίζουν τόσο καλά αυτές τις συνθήκες οπότε χάρηκα πέρυσι που είδα ότι εξακολουθώ να έχω την ταχύτητα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα