fbpx

Από 14 ετών οι juniors στα ΕΚΟ Racing Dirt Games!

Από 14 ετών οι juniors στα ΕΚΟ Racing Dirt Games!

Από 14 ετών θα μπορούν από το 2023 να αγωνίζονται στην κατηγορία juniors οι συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscars – EKO Racing Dirt Games.

Στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος του 2023 η Επιτροπή Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος έκανε πράξη ένα σημαντικό αίτημα του promoter της διοργάνωσης που είχε να κάνει με τη συμμετοχή ακόμα νεαρότερων οδηγών στην κατηγορία juniors.

Έτσι από το 2023 θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στην κατηγορία των juniors οδηγοί γεννημένοι από την 1/1/2006 έως και τις 31/12/2009, δηλαδή από 14 ετών, αρκεί την ημέρα τέλεσης του πρώτου αγώνα της σεζόν να μην είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών.

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά στο όριο των συμπληρωμένων 16 ετών η εν λόγω προκήρυξη είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον κανονισμό της FIA, ο οποίος προβλέπει ότι στην senior κατηγορία πρωταθλήματος πίστας μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί πως «οι οδηγοί του Επάθλου Junior θα συμμετέχουν με Δελτίο Αθλητή Auto Cross Junior για αγώνας crosscar ή με τις διεθνείς αγωνιστικές άδειες ITF και ITE υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα ηλικιακά όρια για αγώνες cross car και μόνον σε κλειστές αδειοδοτημένες πίστες», όπως ρητά αναφέρει η προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα