fbpx

Ράλι Ντακάρ: «Πεντάστερος» ο Νάσερ Αλ Ατίγια (vid)

Ράλι Ντακάρ: «Πεντάστερος» ο Νάσερ Αλ Ατίγια (vid)

Ο εργοστασιακός οδηγός της Toyota, Νάσερ Αλ Ατίγια, αναδείχθηκε νικητής στο ράλι Ντακάρ για 5η φορά στην καριέρα του με μία επιβλητική νίκη στην Σαουδική Αραβία, ένα αποτέλεσμα που ενισχύει τη φήμη του ως ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς όλων των εποχών στην κατηγορία.

 Ο Καταριανός είχε προσεκτική προσέγγιση τη δεύτερη εβδομάδα αξιοποιώντας όλη του την εμπειρία για να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας και να μην ρισκάρει τη νίκη σε διαδρομή. Με την 8η θέση στο τελικό σκέλος των 136 χιλιομέτρων από το Αλ Χοφούφ στο Νταμάν, ο ίδιος πήρε τη νίκη με διαφορά μίας ώρας 20 λεπτών και 49 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Σεμπαστιάν Λεμπ.

Για τον Γάλλο της Bahrain Raid Xtreme η μάχη για τον τίτλο κρίθηκε από την πρώτη εβδομάδα με τα προβλήματα που αντιμετώπισε, το δεύτερο μισό ωστόσο ήταν μία διαφορετική υπόθεση καθώς έκανε ρεκόρ με 6 διαδοχικές νίκες ξεπερνώντας την επίδοση του Άρι Βάτανεν. Για τον Αλ Ατίγια, αυτός ο πέμπτος τίτλος σημαίνει ότι πλησιάζει στις τρεις νίκες τον απόλυτο κάτοχο του ρεκόρ, τον Στεφάν Πετερανσέλ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα