fbpx

Ράλι Ντακάρ (S13): Ρεκόρ διαδοχικών νικών ο Σεμπαστιάν Λεμπ (vid)

Ράλι Ντακάρ (S13): Ρεκόρ διαδοχικών νικών ο Σεμπαστιάν Λεμπ (vid)

Εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, ο Σεμπαστιάν Λεμπ έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του ράλι Ντακάρ που παίρνει 6 διαδοχικές νίκες σε διαδρομή επικρατώντας την προτελευταία ημέρα του αγώνα στην Σαουδική Αραβία.

 Έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις πρώτες ημέρες, ο Γάλλος οδηγός της Bahrain Raid Xreme έστρεψε την προσοχή του στις νίκες σε διαδρομή πιέζοντας στο όριο το Prodrive Hunter τη 2η εβδομάδα δράσης.

 Με το αποτέλεσμα αυτό ξεπέρασε την επίδοση του Άρι Βάτανεν με τον Φινλανδό οδηγώντας το Peugeot να είχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ διαδοχικών νικών σε διαδρομή ενώ έγινε και ο πρώτος μετά τον Κάρλος Σάινθ το 2011 που παίρνει 7 διαδρομές σε έναν αγώνα, καθώς είχε πάρει και την 4η κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας.

 Στη γενική κατάταξη ο Καταριανός Νάσερ Αλ Ατίγια δεν έχασε πολύ χρόνο με τον πρωταθλητή της Toyota να έχει προβάδισμα άνω των 81 λεπτών από τον Γάλλο, μία διαδρομή μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στον αγώνα για 5η φορά στην καριέρα του.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα