fbpx

Νέος επικεφαλής της Williams ο Τζέιμς Βόουλς

Νέος επικεφαλής της Williams ο Τζέιμς Βόουλς

Η Williams Racing έκανε το… μπαμ! Η βρετανική ομάδα συμφώνησε με τον Τζέιμς Βόουλς, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της, στην οποία θα ενταχθεί στις 20 Φεβρουαρίου, πριν από το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς, στο Μπαχρέιν.

Ο Βόουλς έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξασφάλιση εννέα πρωταθλημάτων κατασκευαστών με την Brawn GP και την Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team, στα 21 χρόνια της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μέχρι σήμερα ο Βόουλς ήταν επικεφαλής Στρατηγικής στη Mercedes, θέση που κατείχε για πάνω από τέσσερα χρόνια. Πριν από αυτό, εκπλήρωσε βασικούς ρόλους μηχανικού και στρατηγικής στη Mercedes και σε πρώην ομάδες της F1, όπως η Honda Racing, η Brawn GP και η British American Racing.  

Ο 43χρονος Βόουλς διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην Brawn, έχοντας υπ’ ευθύνη του τη στρατηγική των αγώνων στη σεζόν κατά την οποία ο Τζένσον Μπάτον εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών της Formula 1 και η ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη Williams Racing. Είναι τιμή μου να ενταχθώ σε μια ομάδα με τόσο απίστευτα πλούσια κληρονομιά. Η ομάδα είναι ένα είδωλο του αθλήματός μας, το οποίο σέβομαι πολύ, και ανυπομονώ πολύ για την πρόκληση. Η Mercedes με έχει υποστηρίξει πάρα πολύ στο ταξίδι μου, και χωρίζουμε με εξαιρετικές σχέσεις μετά από πάνω από 20 χρόνια συνεργασίας στο Μπράκλεϊ. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχουν προσφέρει ο Τότο Βολφ και η ομάδα, και ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία να ταξιδεύουμε μαζί μέσα από την αποτυχία και την επιτυχία. Η Williams Racing μου έδειξε την πίστη και την εμπιστοσύνη της και θα κάνω το ίδιο σε αντάλλαγμα. Η Williams έχει τεράστιες δυνατότητες και το ταξίδι μας μαζί ξεκινά σε λίγες εβδομάδες» τόνισε ο Τζέιμς Βόουλς.

Από την πλευρά του, ο Τότο Βολφ επεσήμανε πως «ο Τζέιμς υπήρξε ένα ιδιαίτερα πολύτιμο μέλος της Mercedes στο ρόλο του ως επικεφαλής Στρατηγικής, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στην επιτυχία μας τα τελευταία χρόνια. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του από τότε που πρωτοήρθα στην ομάδα το 2013, γνωρίζω πόσο επιμελής, ικανός και ταλαντούχος είναι και έχω λάβει μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθώντας τον να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία. Αν και είμαστε φυσικά λυπημένοι που αποχαιρετάμε ένα τόσο ικανό μέλος της ομάδας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχει όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να γίνει ένας φανταστικός Team Principal στη Formula 1. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και χαιρόμαστε που θα κάνει αυτό το επόμενο βήμα στην καριέρα του με τη Williams, έναν ισχυρό τεχνικό συνεργάτη μας, που έχει θέση κοντά στη δική μου καρδιά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα