fbpx

Σταθερά στη γενική κατάταξη του Rally Dakar Classic οι Μπερσής – Κουτσουμπός

Σταθερά στη γενική κατάταξη του Rally Dakar Classic οι Μπερσής – Κουτσουμπός

Στην 44η θέση της γενικής κατάταξης του Rally Dakar Classic παρέμειναν οι Βαγγέλης Μπερσής και Φώτης Κουτσουμπός, έπειτα από την ολοκλήρωση του 10ου σκέλους του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες στο Ντακάρ πήραν μια γεύση από το Empty Quarter πριν από τρία χρόνια, όταν το ράλι έδρευε στις άκρες της περιοχής. Φέτος, ο αγώνας εισέρχεται σε αυτήν την τεράστια έκταση άμμου για περισσότερες από τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας με ένα ζέσταμα σε αμμόλοφους που εκτείνεται για 280 χιλιόμετρα και δεν περιέχει σχεδόν τίποτα εκτός από πίστες για… έλκηθρα.

Η ειδική χωρίζοταν σε 4 sections, 3 regularity και 1 navigation σε σύνολο 280 χιλιομέτρων.  Η ειδική εκτεινόταν μόνο σε αμμώδες τερέν με πολύ δύσκολη πλοήγηση και μεγάλες ταχύτητες. Δυστυχώς ένα λάθος στην πλοήγηση στο 3ο τμήμα, καθυστέρησε τον Βαγγέλη και τον Φώτη αρκετά, με αποτέλεσμα να επιφορτωθουν  με 250 βαθμούς ποινής.

Οι αγωνιζόμενοι του Dakar Classic στο τέλος της ημέρας είχαν διαφορετικό bivouac σε σχέση με τους υπολοίπους αγωνιζομένους του Ράλι Ντακάρ, λόγω του ότι γι’ αυτούς η ειδική θα είναι και πάλι, marathon stage. Οπότε δεν θα έχουν σέρβις από τους μηχανικούς.

Στην μικρή επικοινωνία που είχαμε με τον Βαγγέλη και τον Φώτη, λόγω κακής ποιότητας δικτύου, μας ενημέρωσαν πως  ειναι καλά με πολύ καλή διάθεση, αλλά και το ιδιο το αυτοκίνητο είναι σε καλη κατάσταση χωρίς κάποιο μηχανικό πρόβλημα και συνεχίζουν με προσοχή, χωρίς περιττά ρίσκα. 

 Έχουν μείνει πλέον τρεις ημέρες για την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου, τον τερματισμό ενός ακόμη Dakar.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα