fbpx

Μεγάλο μπέρδεμα με τις ώρες στο Rally Dakar Classic

Μεγάλο μπέρδεμα με τις ώρες στο Rally Dakar Classic

Μετά την ημέρα ξεκούρασης, τα πληρώματα του Rally Dakar Classic επέστρεψαν στη δράση, με μια απαιτητική ειδική αρκετών χιλιομέτρων.

Η αγωνιστική ημέρα οδήγησε τους αγωνιζομένους σε με μια νέα γεωγραφική κατεύθυνση. Οι συμμετέχοντες επρόκειτο να βρεθούν τη νοτιοανατολική πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, με τους αμμόλοφους του Empty Quarter, οι οποίοι είναι πιθανό να αποβούν καθοριστικοί για την γενική κατάταξη.

Τα πληρώματα δεν είχαν αφήσει τελείως πίσω τους την περιοχή που πλήγηκε από την καταιγίδα πρόσφατα, αλλά μάχονταν ανάμεσα σε αμμόλοφους που ήταν πιο προσβάσιμοι. Αν και απαιτούσαν όπως πάντα τον απαραίτητο σεβασμό!

Η ημέρα αποτελείτο από 3 reqularity sections, σε τερέν με φυτευτή πέτρα κυρίως, διατηρώντας υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες. Η τρομερή κίνηση στους δρόμους της πρωινής απλής διαδρομής καθυστέρησε όλα τα πληρώματα και ανάγκασε τους διοργανωτές να κάνουν αλλαγές στις ώρες εκκίνησης. 

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την εκκίνηση της 3ης ειδικής. Η αλλαγή των ωραρίων εκκίνησης από την μια, το σφικτό ωράριο και η πίεση από την άλλη, δημιουργήσαν μια λανθασμένη εκτίμηση στην ώρα εκκίνησης των Βαγγέλη Μπερσή και Φώτη Κουτσουμπού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν σχεδόν πίσω από το προπορευόμενο πλήρωμα, με αποτέλεσμα σε όλη την ειδική να βρίσκονται στην σκόνη του, κάνοντας την προσπέραση αδύνατη και παράλληλα πολύ επικίνδυνη γιατί οι πέτρες και τα «χασίματα» καραδοκούσαν.

Κατά την επιστροφή στο bivouac, Μπερσής και Κουτσουμπός διαπίστωσαν πως η μπαταριά του αγωνιστικού δεν φόρτιζε. Πρόβλημα στο δυναμό, λοιπόν, έχοντας περίπου 90 χιλιόμετρα για τον τερματισμό. Ευτυχώς μόνο με την μπαταριά του αυτοκίνητου κατάφεραν και έφεραν το Pajero στο service.

Το φινάλε του ένατου σκέλους βρίσκει τους Μπερσή-Κουτσουμπό στην 51η θέση και σε επίπεδο γενικής στην 44η.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα