fbpx

F1: Οι οδηγοί δεν πρέπει να αξιοποιούν την πλατφόρμα της FIA για να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις

F1: Οι οδηγοί δεν πρέπει να αξιοποιούν την πλατφόρμα της FIA για να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ είπε στους οδηγούς ότι δεν πρέπει να αξιοποιούν την πλατφόρμα της ομοσπονδίας για τη δική τους ατζέντα θεμάτων σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πολιτικές δηλώσεις.

 Η συγκεκριμένη εντολή πέρασε και στον διεθνή αγωνιστικό κώδικα που σημαίνει ότι οι οδηγοί της F1 θα χρειάζονται πλέον γραπτή άδεια για να κάνουν πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές δηλώσεις. Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μεταξύ εκείνων που έδωσαν έμφαση σε θέματα όπως τα δικαιώματα των LBGTQ και της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια.

 «Πιστεύω πολύ στο άθλημα», είπε ο Μπεν Σουλαγιέμ από την Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται για το ράλι Ντακάρ. «Μας ενδιαφέρει να χτίσουμε γέφυρα αξιοποιώντας το άθλημα για ειρηνικούς σκοπούς αλλά δεν θέλουμε να έχουμε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη FIA για την προσωπική τους ατζέντα καθώς θα χάσουμε το χαρακτήρα μας. Οι οδηγοί είναι καλοί στην οδήγηση, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, αυτοί χαρίζουν θέαμα, είναι τα αστέρια και κανείς δεν τους σταματά. Υπάρχουν άλλες πλατφόρμες για να εκφραστούν, θέλουμε το άθλημά μας να είναι καθαρό».

 Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Μπεν Σουλαγιέμ τόνισε ότι η FIA δεν κλείνει το στόμα των οδηγών αλλά θέλει να βελτιώσει και να καθαρίσει το άθλημα. «Έχω τα δικά μου προσωπικά θέματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσω τη FIA για να το κάνω. Η FIA πρέπει να είναι ουδέτερη πιστεύω, χρειαζόμαστε τα μεγάλα αστέρια για να βελτιώσουμε το άθλημα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα