fbpx

Ράλι Ντακάρ (S7): Παραμένει πρωτοπόρος ο Αλ Ατίγια, νέο δράμα για την Audi (vid)

Ράλι Ντακάρ (S7): Παραμένει πρωτοπόρος ο Αλ Ατίγια, νέο δράμα για την Audi (vid)

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια της Toyota παραμένει επικεφαλής στη γενική κατάταξη του φετινού ράλι Ντακάρ μετά την 7η διαδρομή με την Audi να θέλει να ξεχάσει άλλη μία ημέρα με προβλήματα στην Σαουδική Αραβία.

 Με τη διαδρομή για μοτοσυκλέτες και quad να έχει ακυρωθεί εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ο Αλ Ατίγια έπρεπε να ανοίγει το δρόμο στα 333 χιλιόμετρα της ειδικής μεταξύ Ριάντ και Αλ Ντουβαντίμι με το Toyota Hilux.

 Μπαίνοντας με προβάδισμα που ξεπερνούσε τη μία ώρα και με την εξωτερική βοήθεια να απαγορεύεται στο πλαίσιο των κανονισμών «μαραθωνίου» που καλύπτουν την 7η και 8η διαδρομή, ο Καταριανός αγωνίστηκε με ασφάλεια ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλος και ομόσταβλός του, ο Χενκ Λάτεγκαν δεν κατάφερε να καλύψει μεγάλο μέρος της διαφοράς, κάτι που σημαίνει ότι ο Αλ Ατίγια θα μπει στο δεύτερο μισό του αγώνα με διαφορά μίας ώρας και τεσσάρων λεπτών.

 Νικητής της 7ης διαδρομής αναδείχθηκε ο ντόπιος Γιαζίντ Αλ Ρατζί με διαφορά 9 λεπτών από τον δεύτερο, τον Λιθουανό Βαϊντότοας Ζάλα της Teltonica Racing.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα