fbpx

«Δαμάζοντας» τους αμμόλοφους!

«Δαμάζοντας» τους αμμόλοφους!

Η περιπέτεια τη συμμετοχής στο Rally Dakar Classic συνεχίζεται για τους Βαγγέλη Μπερσή και Φώτη Κουτσουμπό.

Η εξερεύνηση της περιοχής γύρω από την πόλη Χαϊλ συνεχίστηκε με ένα ταξίδι στα νότια, ακολουθώντας μια διαδρομή για μια ειδική που ήταν 100% άμμος, όπου μεγάλες εκτάσεις οδήγησης εκτός δρόμου ανάγκασαν τους αγωνιζόμενους να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στην πλοήγηση. Η ικανότητα ανάγνωσης και τήρησης του roadbook δοκιμάστηκε για μια ακόμη φορά στο δύσκολο από την πρόσφατη βροχή  έδαφος. 

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης νύχτας επιδιορθώθηκε το αγωνιστικό μας από τις βλάβες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε δεν ήταν λίγες, αλλά οι μηχανικοί μας όλη νύχτα δουλέψαν και μας το παρέδωσαν το πρωί σε αξιόμαχη κατάσταση και γι αυτό δέχθηκαν τις ευχαριστίες μας» τόνισε ο Βαγγέλης Μπερσής.

Και προσέθεσε: «Δοκιμάστηκε μια αλλαγή στο setup των αμορτισέρ, κάνοντας τα πιο μαλακά, χάνοντας λιγο ισως σε πλευρικές κλίσεις αλλά κερδίζοντας σε πρόσφυση που ήταν το ζητούμενο στην σημερινή ημέρα, και δοκιμάσαμε ακόμα αρκετά χαμηλές πιέσεις στα ελαστικά μας».

Πρωινή εκκίνηση λοιπόν, και πρώτη επαφή με τους αμμόλοφους. Η ημέρα θα αποτελούνταν από άμμο.  Μαλακή άμμο, σκληρή, λασπώδη όλα τα είδη άμμου που υπάρχουν. Υπήρχαν δύο τμήματα egularity, ένα τμήμα navigation και δύο τμήματα με αμμόλοφους, 218 χιλιόμετρα συνολικά. 

«Μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά ήταν απολαυστικά. Το κάθε ένα είχε την ομορφιά του» λέει ο Φώτης Κουτσουμπός.

Οι ζητούμενες μέσες ωριαίες στο regularity έφθαναν και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, με δύσκολη πλοήγηση, και φυσικά το κυρίως μενού των περίπου 80 χιλιομέτρων αποκλειστικά με αμμόλοφους. Μεγάλοι και επιβλητικοί, με μεγάλες κλίσεις και ευτυχώς το παιχνίδι με την χαμηλή πίεση ελαστικών δούλεψε και το ελληνικό πλήρωμα δεν κόλλησε πουθενά.

To Pajero Evolution στην άμμο νιώθει… σαν στο σπίτι του, τα μπλόκε του δουλεύουν υπέροχα και φυσικά με την ικανότητά τους, Μπερσής και Κουτσουμπός κατάφεραν και πέρασαν το κομμάτι των αμμόλοφων αλώβητοι.

Κατά το τεστ των αμμολόφων, τα πληρώματα έχουν μια εναλλακτική διαδρομή στο roadbook που ονομάζεται «chicken road», και στην ουσία παρακάμπτουν το κομμάτι αυτό με φυσικά τις ανάλογες ποινές. Από την ιταλική ομάδα, το ελληνικό πλήρωμα ήταν το μοναδικό που  ολοκλήρωσε το κομμάτι αυτό και δικαίως κέρδισαν το χειροκρότημα όταν επέστρεψαν στο bivouac. Η ημέρα τέλειωσε χωρίς απρόοπτα και το αυτοκίνητο επέστρεψε στο bivouac .

Στο μπρίφινγκ για την επόμενη ημέρα, οι αγωνιζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι η καταιγίδα που είχαν συναντήσει τις προηγούμενες ημέρες, έχει πλήξει την περιοχή Αλ Ντουβαντίμι και ο χώρος που θα βρισκόταν το αυριανό bivouac είναι πλημμυρισμένος. Γι’αυτό τον λόγο οι διοργανωτές ένωσαν κάποια κομμάτια ειδικών από τις επόμενες δύο ημέρες και κάνοντας μια μεγάλη απλή διαδρομή, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Στα αποτελέσματα της 5η ημέρας του Dakar Classic, Μπερσής και Κουτσουμπός ανεβήκαν στην 52η θέση Γενικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα