fbpx

Ο Κάρλος Σάινθ σκέφτεται το WRC για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του!

Ο Κάρλος Σάινθ σκέφτεται το WRC για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του!

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, Κάρλος Σάινθ, αποκάλυψε ότι θέλει να λάβει μέρος σε έναν αγώνα του WRC με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally1.

Ο Ισπανός, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1990 και το 1992, συμμετείχε για τελευταία φορά στο WRC το 2005. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε μερικά ράλι, αλλά δεν έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα θέλει να το αλλάξει αυτό.

Ο Σάινθ ανακοίνωσε ότι θέλει να γιορτάσει την 30ή επέτειο του τελευταίου του τίτλου στο WRC με μια τούρτα γενεθλίων στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου Rally1. «Το σκέφτηκα πέρυσι, αλλά τότε δεν υπήρχαν διαθέσιμα αυτοκίνητα. Οι κανόνες ήταν πολύ καινούριοι, οπότε έβαλα την ιδέα στο ράφι. Τώρα βλέπουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε και θα προσπαθήσω να το κάνω», δήλωσε ο «Ελ Ματαντόρ».

Οι χορηγοί του, Azziona και Repsol, φέρονται επίσης έτοιμοι να υποστηρίξουν το σχέδιο, ενώ το σχέδιο έχει λάβει το πράσινο φως και από την Audi, την χρηματοδότρια εταιρεία του. Υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει περιορισμένο στο WRC.

Οι επιλογές του Σάινθ είναι είτε ένα Ford Puma της M-Sport είτε ένα Toyota Yaris, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποιο θα επιλεγεί. «Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μου είναι το Ράλι Ντακάρ. Όταν έρθει, θα εξετάσουμε διάφορες επιλογές, όχι μόνο για το αυτοκίνητο, αλλά και για το ποιο ράλι θα παρακολουθήσουμε», δήλωσε ο 60χρονος Ισπανός.

Αν και ο Σάινθ δεν το είπε ευθέως, σύμφωνα με πληροφορίες η προτίμησή του φαίνεται να είναι η Toyota με την οποία κέρδισε τους τίτλους του. Επιπλέον, ο Ισπανός θα ήθελε να επιλέξει ένα σημαντικό ράλι γι’ αυτή την «επιστροφή» του.

Καθώς τα ράλι του Σαν Ρέμο και της Ουαλίας – όπου εξασφάλισε τους τίτλους του – δεν περιλαμβάνονται στο φετινό ημερολόγιο και δεν υπάρχει καταλανικός γύρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος, ο Σάινθ θα μπορούσε να επιλέξει την Ελλάδα, όπου κέρδισε το πρώτο του ράλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1990.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα