fbpx

Νέα ομάδα στην F1 θέλει ο Μπεν Σουλαγιέμ

Νέα ομάδα στην F1 θέλει ο Μπεν Σουλαγιέμ

Η Formula 1 διερευνά το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες ομάδες στο grid, με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, να αποκαλύπτει ότι «εξετάζουν την έναρξη μιας διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιες νέες ομάδες».

Ο πρόεδρος της FIA αποκάλυψε ότι η Formula 1 θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερες από δέκα ομάδες σε μια μεγάλη ανανέωση.

Η σεζόν 2023 της F1 επρόκειτο να έχει 24 αγώνες-ρεκόρ πριν από την κατάργηση του Γκραν Πρι της Κίνας και μπορεί να έρθουν κι άλλες αλλαγές στο άθλημα.

«Ζήτησα από την ομάδα μου στη FIA να εξετάσει την έναρξη μιας διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιες νέες ομάδες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA F1», έγραψε ο Σαουδάραβας πρόεδρος της FIA στο Twitter.

Καμια νέα ομάδα δεν έχει μπει στην F1 από το 2016, όταν η Haas έκανε το ντεμπούτο της, ενώ το grid μειώθηκε σε δέκα ομάδες το 2017, όταν η Manor αποχώρησε μετά την κατάρρευση της μητρικής εταιρείας Just Racing Services.

Παρά τα σχέδια της FIA να διερευνήσει την προσθήκη νέων ομάδων, ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι επέμεινε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν χρειάζεται να διευρυνθεί το grid. «Όπως πάντα, πρέπει να είστε ισορροπημένοι. Πρέπει να δείτε όλα τα πράγματα που βρίσκονται γύρω από το τραπέζι. Το να έχεις περισσότερους οδηγούς, στο τέλος της ημέρας υπάρχει πάντα ένα όριο στο οποίο μπορείς να φτάσεις» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα