fbpx

Απορρίφθηκε η ένσταση των Μπερσή – Κουτσουμπού

Απορρίφθηκε η ένσταση των Μπερσή – Κουτσουμπού

Η διοργάνωση του Dakar Rally Classic απέρριψε την ένσταση που είχαν καταθέσει οι Βαγγέλης Μπερσής και Φώτης Κουτσουμπός, όπως και αρκετά άλλα πληρώματα του αγώνα, με αφορμή την ακύρωση της ειδικής της Τρίτης.

Έτσι το ελληνικό πλήρωμα έχασε κάποιες θέσεις στη γενική κατάταξη, καθώς εν τέλει δεν προσμέτρησε το αποτέλεσμα της προσπάθειά τους τη συγκεκριμένη, εξαιρετικά δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών, ημέρα του αγώνα.

Η απλή διαδρομή της Τετάρτης ήταν σχετικά μικρή, μόνο 96 χιλιόμετρα, κι εν συνεχεία τα πληρώματα είχαν να διανύσουν 215 χιλιόμετρα ειδικών χωρισμένα σε τέσσερα τμήματα, τρία με regularity και ένα με navigation test και φυσικά 22 χιλιόμετρα απλής για την επιστροφή στο bivouac.

To τερέν ήταν ελαφρώς αμμώδες με γενικά λίγη πέτρα, και το περισσότερο βρόχινο νερό είχε απορροφήθει. Δεν έλειπαν φυσικά και κάποιες παγίδες, σημεία με λάσπη,  στα χαμηλότερα σε ύψος εδάφη, που συγκέντρωναν τα νερά που κυλούσαν, δημιουργώντας ένα μίγμα σαν κινουμένη άμμο.

Οι ειδικές ολοκληρώθηκαν σχετικά απροβλημάτιστα, χωρίς κανένα απρόοπτο, και με ένα συνοδηγό που πλέον έχει εντρυφήσει στην απαιτητική πλοήγηση του Ντακάρ, έχει καταλάβει τις ιδιαιτερότητες του roadbook και της πλοήγησης με  μοίρες και πλέον μόνο κάποιο απρόοπτο μηχανικό πρόβλημα μπορεί να τους κρατήσει πίσω.

Μπερσής και Κουτσουμπός έπειτα από την απόρριψη της ένστασης ανέβηκαν στην Γενική Κατάταξη στην 55η θέση μόνο, ενώ στα αποτελέσματα ημέρας ήταν 39οι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα