fbpx

Ράλι Ντακάρ (S3): Πέρασε μπροστά ο Αλ Ατίγια, εφιάλτης για τον Σάινθ (vid)

Ράλι Ντακάρ (S3): Πέρασε μπροστά ο Αλ Ατίγια, εφιάλτης για τον Σάινθ (vid)

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια της Toyota τέθηκε επικεφαλής στη γενική του φετινού ράλι Ντακάρ για πρώτη φορά μετά την 3η διαδρομή καθώς μηχανικά προβλήματα έπληξαν την προσπάθεια του Κάρλος Σάινθ της Audi.

 Ο Ισπανός έφτασε στην ειδική των 467 χιλιομέτρων μεταξύ Αλούλα και Χαϊλ με μία μικρή διαφορά 2 λεπτών και 12 δευτερολέπτων από τον κάτοχο του τίτλου με τους 2 οδηγούς να μετρούν από μία κερδισμένη διαδρομή μετά από 2 ημέρες δράσης στην Σαουδική Αραβία.

 Ο Σάινθ είδε τις ελπίδες του για έναν πέμπτο τίτλο στον αγώνα να δέχονται μεγάλο πλήγμα όταν το Audi RS Q e-tron E2 παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα στο 213ο χιλιόμετρο, κάτι που του κόστισε πολύ χρόνο απέναντι στον οδηγό από το Κατάρ. Ο Σάινθ κατάφερε να συνεχίσει αλλά ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι αντιμετώπισε νέο πρόβλημα στην συνέχεια με τον προσανατολισμό.

 Ο Αλ Ατίγια έχει διαφορά 13 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στη γενική κατάταξη από τον ιδιώτη και ντόπιο Γιαζίντ Αλ –Ρατζί ενώ ο Στεφάν Πετερανσέλ κρατά ψηλά την σημαία της Audi από την 3η θέση με διαφορά άνω των 20 λεπτών από την κορυφή.

 Νικητής της ημέρας ήταν ο Ζερλάν Σισερί με το Prodive Hunter φτάνοντας τις τέσσερις νίκες καριέρας στον αγώνα μπροστά από τον Χενκ Λάντεγκαν με το εργοστασιακό Toyota ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Ορλάντο Τερανόβα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα