fbpx

Σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: σκοτώθηκε ο Κεν Μπλοκ!

Σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: σκοτώθηκε ο Κεν Μπλοκ!

Ο θρύλος του Gymkhana και οδηγός ράλι Κεν Μπλοκ, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile τη Δευτέρα.

Το τμήμα αγώνων Hoonigan Racing έκανε την ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μπλοκ ήταν 55 ετών.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Κεν Μπλοκ απεβίωσε σήμερα σε ατύχημα με snowmobile. Ο Κεν ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και, κυρίως, πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει πολύ. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας καθώς πενθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Instagram.

Ο Κεν Μπλοκ έγινε γνωστός για τα πολυάριθμα, θεαματικά βίντεο drifting, τα οποία έλαβαν ευρεία κάλυψη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά έφεραν τo Gymkhana, το οποίο μέχρι τότε αποτελούσε ένα εξειδικευμένο άθλημα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα βίντεο του Gymkhana έχουν περισσότερες από 500 εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής.

Ο Αμερικανός αναγνώρισε από νωρίς τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι έγινε ένας από τους πρώτους παράγοντες επιρροής για τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως influencer, συνεργάστηκε με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων: αρχικά με τη Subaru, στη συνέχεια με τη Ford για έντεκα χρόνια και πιο πρόσφατα με την Audi και την Porsche.

Ο Μπλοκ συμμετείχε επίσης σε αγώνες Ράλι. Ήταν δεύτερος στο αμερικανικό πρωτάθλημα ράλι τρεις φορές, κατακτώντας 16 νίκες. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), συμμετείχε σε 24 ράλι μεταξύ 2007 και 2018, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς WRC. Το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν η έβδομη θέση στο Ράλι Μεξικό το 2013.

Συμμετείχε επίσης στο rallycross. Στο Πρωτάθλημα Rallycross των ΗΠΑ, πήρε έξι νίκες και ήταν δεύτερος το 2014. Μεταξύ 2014 και 2017, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross και ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο. Ήταν μια από τις φυσιογνωμίες του αθλήματος.

Ο Κεν αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Λούσι και τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα