fbpx

Ράλι Ντακάρ (S2): Πλησίασε τον Σάινθ ο Αλ Ατίγια

Ράλι Ντακάρ (S2): Πλησίασε τον Σάινθ ο Αλ Ατίγια

Ο κάτοχος του τίτλου στο ράλι Ντακάρ, Νάσερ Αλ Ατίγια, μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της γενικής Κάρλος Σάινθ επικρατώντας στη δεύτερη διαδρομή ενώ ο Σεμπαστιάν Λεμπ έχασε πάνω από μία ώρα με τρία κλαταρισμένα ελαστικά.

 Ο Αλ Ατίγια της Toyota υπερκάλυψε τη διαφορά του ενός λεπτού και 34 δευτερολέπτων από τον Έρικ Φαν Λουν στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής των 430 χιλιομέτρων, της 4ης μεγαλύτερης του φετινού αγώνα. Με το αποτέλεσμα αυτό οδηγός από το Κατάρ πλησίασε στα 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα τον Κάρλος Σάινθ της Audi.

 Μεγάλος χαμένος της ημέρας ο Σεμπαστιάν Λεμπ καθώς ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι έμεινε σχεδόν μιάμιση ώρα πίσω από τον Αλ Ατίγια με αποτέλεσμα να χάσει τη 2η θέση γενικής και να είναι εκτός των πρώτων 30. «Ήταν μία πραγματικά άσχημη ημέρα για εμάς. Χάσαμε πολύ χρόνο με τα κλαταρίσματα», είπε ο Γάλλος. «Για εμένα δεν υπήρχε η πραγματική ευχαρίστηση στην οδήγηση, ήταν πολύ άσχημα με πολλές πέτρες. Έπρεπε να πηγαίνουμε πολύ αργά για να αποφύγουμε ένα κλατάρισμα. Αυτός ήταν ο μοναδικός στόχος της διαδρομής και στο τέλος είχαμε τρία κλαταρίσματα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα