fbpx

Εγκατέλειψαν προσωρινά λόγω προβλήματος στον δίσκο οι Μπερσής-Κουτσουμπός… (vid)

Εγκατέλειψαν προσωρινά λόγω προβλήματος στον δίσκο οι Μπερσής-Κουτσουμπός… (vid)

Δυσάρεστη ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σκέλους του Dakar Rally Classic για τους Βαγγέλη Μπερση και Φώτη Κουτσουμπό, οι οποίοι αντιμ ετώπισαν πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους κι εγκατέλειψαν προσωρινά.

Αφήνοντας το Sea Camp δίπλα στην θάλασσα, τα πληρώματα κατευθυνθήκαν στις εσωτερικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας έχοντας να αντιμετωπίσουν την πρωινή ψύχρα και την υγρασία.

Η ειδική ξεκινούσε με στενά, πετρωτά, πατημένα κομμάτια που στη συνέχεια γίνονταν αμμώδη. Ένα μικρό πέρασμα από τους αμμόλοφους δοκίμασε τις ικανότητες των πληρωμάτων και εν συνέχεια οδηγήθηκαν στους ορεινούς όγκους της πόλης Αλούλα.

Η κάθοδος της οροσειράς θα παρείχε ένα navigation test για τους συνοδηγούς πριν δοκιμάσουν ξανά τις αντοχές και τις δυνατότητες τους, περνώντας τους ψηλότερους  αμμόλοφους στο φετινό αγώνα.

Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε δυνατά, καταφέρνοντας να φτάσει στο πρώτο σημείο ελέγχου με μόνο 30 βαθμούς ποινής (θυμίζουμε πως διαγωνίζονται στην δύσκολη κατηγορία δίχως ηλεκτρονικά βοηθήματα υπολογισμού της μέσης ωριαίας).

Όμως το ανέβασμα στους αμμόλοφους, και ένα κόλλημα σε τυφλό σημείο μετά από απότομη κατάβαση σε έναν αμμόλοφο, ταλαιπώρησε την μετάδοση. Το αυτοκίνητο έμεινε από δίσκο και ίσως από μετάδοση, οπότε η εγκατάλειψη της ημέρας ήταν αναπόφευκτη. Αποτέλεσμα  είναι να πάρουν αρκετές ποινές και να πέσουν στην 79η θέση Γενικής. 

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα