fbpx

Στόχος η πρώτη νίκη σε Ντακάρ για τον Σεμπαστιάν Λεμπ

Στόχος η πρώτη νίκη σε Ντακάρ για τον Σεμπαστιάν Λεμπ

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα προσπαθήσει να τα δώσει όλα για την πρώτη του νίκη σε Ράλι Ντακάρ. Ο οδηγός της Prodrive πιστεύει ότι έχει πολλές πιθανότητες να ανταγωνιστεί τον Νάσερ Αλ Ατίγια, το μεγάλο φαβορί.

«Σε καθαρές επιδόσεις, ήμασταν ισόβαθμοι με τον Νάσερ. Η νίκη στο Ντακάρ απαιτεί έναν τέλειο αγώνα. Ο Αλ Ατίγια κάνει πολύ λίγα λάθη, σαν να διαισθάνεται τον κίνδυνο. Σε ορισμένα εδάφη μπορώ να είμαι ταχύτερος από αυτόν, αλλά όχι σε όλα: η ποιότητα της οδήγησής του που θα ήθελα να έχω είναι η καλή ανάγνωση του εδάφους στις μεγάλες κυματιστές πεδιάδες και στους αμμόλοφους, όταν δεν υπάρχει ορατότητα» τόνισε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι.

Ικανός για σπουδαίες επιδόσεις σε ορισμένες ειδικές διαδρομές, ο Αλσατός δεν είχε πάντα σταθερότητα και δεν ήταν απαλλαγμένος από προβλήματα αξιοπιστίας της μηχανής του. Με μια πολύ θετική χρονιά στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally-raid, το δίδυμο Λεμπ-Λουρκέν φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο από ό,τι στο προηγούμενο Ντακάρ.

«Είχαμε επίσης προβλήματα αξιοπιστίας, αλλά λύθηκαν μόνα τους καθώς προχωρούσε η σεζόν και η λογική είναι ότι δεν θα ξανασυμβούν. Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από πέρυσι, ειδικά επειδή, για παράδειγμα, καταφέραμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία στο εσωτερικό του μονοθεσίου με τον Φαμπιάν. Όλα πάνε όπως πρέπει», προσέθεσε ο Λεμπ.

Με τρία βάθρα στο Ντακάρ το 2017, το 2019 και το 2022, ο οδηγός της Prodrive εξακολουθεί να κυνηγάει την πρώτη του νίκη. «Έχω ανέβει τρεις φορές στο βάθρο και κερδίζω πάντα ένα στάδιο, αλλά δεν έχω κερδίσει ποτέ τον αγώνα. Πρέπει να αποφύγετε όλα τα προβλήματα, όλα τα λάθη, και βρίσκω το φετινό Ντακάρ απαιτητικό. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου, για τον οποίο αγωνίζομαι εδώ και αρκετά χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα