fbpx

Ανασκόπηση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών 2022

Ανασκόπηση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών 2022

Ιδιαίτερες συγκινήσεις επεφύλασσε η φετινή σεζόν στους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών, το οποίο περιελάμβανε συνολικά τέσσερις αγώνες.

Στην κατηγορία των Superbikes, Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καρακώστας, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, ενώ κατέκτησε και τον τίτλο του «Rookie of the Year». Μετά τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Supersport 600, ο Καρακώστας πέτυχε το απόλυτο με τέσσερις νίκες στους τέσσερις αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας το 2022 και φυσικά πήρε τον τίτλο!

Στην κατηγορία Supersport, ο Αλεξ Παπαγεωργίου πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κέρδισε το Πρωτάθλημα για το 2022! Αυτό ήταν το τέταρτο πρωτάθλημά του στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε τον τίτλο στην ίδια κατηγορία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ταχύτητας 2022!

Στην κατηγορία Racing, ο Βασίλης Παντελεάκης πέτυχε το απόλυτο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και με 100 βαθμούς κέρδισε το Πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Στην SS300 Κυπελλούχος Ελλάδος 2022 αναδείχθηκε ο Απόστολος Καμζέλης, ο οποίος πήρε δύο νίκες και δεύτερες δεύτερες θέσεις συγκεντρώνοντας 90 βαθμούς.

Στην OPEN, Κυπελλούχος Ελλάδος 2022 είναι ο Γιάννης Κλαδογένης, ο οποίος έκανε το «4 στα 4»

Τέλος, στην Senior το Έπαθλο για το 2022 κέρδισε ο Γιώργος Χάλαρης με τρεις νίκες και μία δεύτερη θέση στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Τίτλος για τον Κακολύρη στο Enduro

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Λουτράκι, κρίθηκε ο τίτλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Ο Παναγιώτης Κακολύρης ήταν αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή και τα κατάφερε, κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα στη Γενική Κατάταξη (EnduroGP) και την κατηγορία Ε2.

Ο Κακολύρης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, απέφυγε τα λάθη και με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση της EnduroGP έφτασε στην επίτευξη του στόχου του.

Στην Ε1 τον τίτλο κατέκτησε ο Δημήτρης Βαρσάμης, ο οποίος πήρε πέντε νίκες σε έξι αγώνες μέσα στη σεζόν, ενώ στην Ε3 το Πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αλέξης Ζώρας. Στην ΕΝ πρώτος ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά ο Γιάννης Ντεβετζής, ενώ στην ES ο Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα