fbpx

Ανασκόπηση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscars EKO Racing Dirt Games 2022

Ανασκόπηση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscars EKO Racing Dirt Games 2022

Ο Γιάννης Χεκιμιάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscars – EKO Racing Dirt Games, καθώς με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη συγκεκριμένη μορφή αγώνων.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar – EKO Racing Dirt Games. Με την χάραξη της πίστας στο Σπαθοβούνι να ευνοεί τον αγωνιζόμενο που θα «στρίψει» πρώτος, η εκκίνηση ουσιαστικά θα ήταν ο μισός αγώνας. Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί υπέρ του Γιάννη Χεκιμιάν ο οποίος κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κατακτήσει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Μάχη είχαμε όμως για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, με τους Αντάρ Μελαμέντ και Κωνσταντίνο Τακιδέλλη να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ισραηλινός οδηγός, ο οποίος επικράτησε στα σημεία του μαχητικού Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο έπαθλο των Ιδιωτών.

Ατομική χρονομέτεηση στην Πάτρα

Ο δεύτερος γύρος του EKO Racing Dirt Games φιλοξενήθηκε στην πίστα Dirt Park στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες του Πρωταθλήματος πέτυχε ο Γιάννης Χεκιμιάν, που κινήθηκε σταθερά στο όριο.

Ο έμπειρος οδηγός του Speedcar Xtrem, συνδύασε την αποδεδειγμένη ταχύτητά του με σταθερότητα και στα τέσσερα σκέλη, δίνοντας την καλύτερη συνέχεια στην κούρσα για το φετινό τίτλο. Χαρακτηριστικό της μάχης που εξελίχθηκε στον αγώνα της Αχαΐας είναι πως και οι τρεις οδηγοί που βρέθηκαν στο βάθρο πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε τουλάχιστον ένα σκέλος του αγώνα!

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με το νέο του Yacar Sport. Το βάθρο συμπλήρωσε ο βελτιωμένος Νίκος Θωμά από την Κύπρο με Semog Bravo Sport.

Πρώτη νίκη για τον Μιχάλη Δημούση

Την παρθενική του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – ΕΚΟ Racing Dirt Games, σημείωσε ο Μιχάλης Δημούσης με το Semog Bravo, κάνοντας τον καλύτερο αγώνα του. Η μεγάλη ανατροπή έγινε στην εκκίνηση του τελικού, όπου ο Μιχάλης Τακιδέλλης και ο Γιάννης Χεκιμιάν, φάνηκε να κάνουν jump start. Στην κανονική ροή του αγώνα ο Χεκιμιάν τερμάτισε πρώτος με διαφορά 9.417¨ από τον Δημούση και τρίτο τον Τακιδέλλη. Η εξέταση του βίντεο της εκκίνησης, έδειξε ξεκάθαρα την παράβαση του Τακιδέλλη και οριακά αυτή του Χεκιμιάν, και έτσι αμφότεροι έλαβαν ποινή 10’’.

Μετά την ποινή αυτή, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Δημούσης με διαφορά 0.583’’ από τον Χεκιμιάν και 10.626’’ από τον Τακιδέλλη.

Τίτλος στην Χαλκίδα για τον Χεκιμιάν

Έναν αγώνα πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), με την νίκη του στην Χαλκίδα, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2022. Η νίκη αυτή μόνο εύκολα δεν ήρθε, μια που χρειάστηκε να παλέψει μέχρι τέλους με τον Χρήστο Παπαδογεωργό (Semog Trophy), ο οποίος αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Στο τρίτο και στο τέταρτο πέρασμα ο Χεκιμιάν πέρασε στην αντεπίθεση, επικρατώντας στο τέλος οριακά του Παπαδογεωργού, για μόλις 0.265’’, ενώ DPAL κατάφερε να τερματίσει τρίτος, υποσκελίζοντας τους Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3) και Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo), με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελευταίο πέρασμα και να μην καταφέρνει να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη για το Πρωτάθλημα.

Φινάλε στο Διαδρόμιο

Η αυλαία της σεζόν έπεσε στο Διαδρόμιο, όπου ο Γιάννης Χεκιμιάν με Speedcar Xtrem κυριάρχησε σε όλες τις μάχες που έδωσε, και πήρε δίκαια την νίκη στο τελευταίο αγώνα του θεσμού. Στους ημιτελικούς της Κυριακής, μετά τα προκριματικά του Σαββάτου, ο Γιάννης Χεκιμιάν και ο Αντάρ Μελαμέντ (Semog Bravo Sport), επικράτησαν σχετικά εύκολα των αντιπάλων τους και όλοι περίμεναν την μάχη τους στον μεγάλο τελικό. Οι δυο οδηγοί, δεν τους απογοήτευσαν και στην προσπάθεια τους να στρίψουν πρώτοι στην Κ1, ακούμπησαν, με αποτέλεσμα το Crosscar του Μελαμέντ να ανατραπεί, χωρίς φυσικά καμία συνέπεια για τον Ισραηλινό οδηγό ο οποίος, βγήκε αμέσως από το όχημα του και αποθεώθηκε από τους θεατές. Η επανεκκίνηση βρήκε στη γραμμή εκκίνησης τον Χεκιμιάν, τον DPAL (Semog Bravo) και τους Μιχάλη και Γιώργο Δημούση. Αυτή έμελλε να είναι και η σειρά που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού. Ο Μιχάλης Δημούσης εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και την πρώτη στο έπαθλο των ιδιωτών, με τον DPAL να κατακτά την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα και στη δεύτερη στου ιδιώτες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα