fbpx

Αποσύρεται η Red Bull από το DTM

Αποσύρεται η Red Bull από το DTM

Η Red Bull έλαβε την απόφαση να τερματιστεί το πρόγραμμα DTM το 2023. Η αυστριακή ομάδα είχε προηγουμένως δώσει το πράσινο φως για τη συνέχιση των σχεδίων της στο DTM, τα οποία θα έβλεπαν την AF Corse να στέλνει δύο νέες Ferrari 296 GT3 το 2023.

Όμως το DTM κατέληξε να υποστεί μια αιφνιδιαστική αλλαγή ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τον Γκέρχαρντ Μπέργκερ να πουλάει τα δικαιώματα προώθησης στη γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC, προκαλώντας αλλαγή στάσης στη Red Bull.

Η απόφαση να ακυρωθεί το πρότζεκτ δεν αποτελεί πλήρη έκπληξη, καθώς ο Μπέργκερ, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην επιστροφή της Red Bull στο DTM το 2021, δεν θα έχει κανένα ρόλο στη διαχείριση του DTM από την επόμενη χρονιά.

Ο Μπέργκερ έχει μακροχρόνια σχέση με τη Red Bull που εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και μάλιστα ήταν ο πρώτος αθλητής που χρηματοδοτήθηκε από τη μάρκα το 1989. Ήταν επίσης συνιδιοκτήτης της τότε γνωστής ως Toro Rosso ομάδας της Formula 1 από το 2006-08.

Η αποχώρηση της Red Bull σημαίνει ότι και η AF Corse δεν θα συνεχίσει στο DTM του χρόνου, καθώς το πρότζεκτ χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών, η οποία προμήθευσε και με τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα