fbpx

Στο δυναμικό της BMW ο Βαλεντίνο Ρόσι

Στο δυναμικό της BMW ο Βαλεντίνο Ρόσι

Ο θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, αποτελεί πλέον εργοστασιακό οδηγό της BMW θα εκπροσωπεί τον Γερμανό κατασκευαστή πέρα από την συμμετοχή του στο GT World Challenge Europe με την WRT.

 Κάτοχος 9 τίτλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, ο Ιταλός έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του περνώντας στους τέσσερις τροχούς με την WRT παίρνοντας μέρος σε αγώνες αντοχής και σπριντ στην κατηγορία GTWCE. Μετά την απόφαση της WRT να αφήσει την Audi για τη BMW το 2023, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην κατηγορία GTWCE και θα πάρει μέρος στις 24 ώρες του Ντουμπάι και τις 12 ώρες του Μπάθερστ ανοίγοντας την σεζόν του Intercontinental GT Challenge.

 Ο Ρόσι ανήκει πλέον στο εργοστασιακό ρόστερ της BMW με τον 43χρονο να είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και την M Hybrid V8 LMDh που θα πάρει μέρος την επόμενη χρονιά στο IMSA με την ομάδα RLL προτού εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής με την WRT το 2024.

 «Είμαι πολύ υπερήφανος που γίνομαι εργοστασιακός οδηγός της BMW και είναι μία σπουδαία ευκαιρία», είπε ο Ιταλός. «Την περασμένη σεζόν άρχισα να αγωνίζομαι σοβαρά στα αυτοκίνητα και ολοκλήρωσα την πρώτη μου χρονιά με την WRT με την οποία τα πηγαίνω πολύ καλά και χαίρομαι για την έναρξη της συνεργασίας με την BMW M Motorsport. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω 2 φορές την BMW M4 GT3 και η αίσθηση είναι πολύ καλή, θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα