fbpx

FIA WEC: Αποχωρεί από εργοστασιακός οδηγός της Porsche ο Γιάνι

FIA WEC: Αποχωρεί από εργοστασιακός οδηγός της Porsche ο Γιάνι

Νικητής στις 24 ώρες του Λε Μαν και παγκόσμιος πρωταθλητής αντοχής, ο Νιλ Γιάνι, αποχωρεί από την Porsche στο τέλος της χρονιάς μετά από 10 σεζόν.

 Ο 39χρονος Ελβετός, ο οποίος έκανε το νταμπλ με την Porsche το2016, επιβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει στον κατασκευαστή με τον οποίο άρχισε να συνεργάζεται το 2013 ενόψει της εισόδου της 919 Hybrid LMP1 την επόμενη χρονιά. Η αποχώρησή του έρχεται μετά από μία χρονιά όπου ήταν πιλότος δοκιμών για την ομάδα της Formula E ωστόσο δεν πήρε μέρος σε αγώνα.

 Νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοινώθηκε ότι ο πρώην οδηγός της F2, Ντάβιντ Μπέκμαν, θα πάρει τη θέση του Γιάνι μαζί με την Σιμόνα ντε Σιλβέστρο στο ρόλο των εφεδρικών οδηγών στη Formula E. «Από το τέλος αυτής της χρονιάς δεν θα είμαι πλέον εργοστασιακός οδηγός της Porsche για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια», είπε ο ίδιος. «Είμαι ευγνώμων για τη φανταστική μου πορεία στην ομάδα και αισθάνομαι προνομιούχος που είχα εμπλοκή με τη θρυλική 919 Hybrid από την αρχή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις νίκες με την Porsche με την 919 και μετά με την 911 RSR στην κατηγορία GTE Pro».

 Ο Γιάνι δέχθηκε πρόταση από την ομάδα της Porsche Penske η οποία θα πάρει μέρος τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής όσο και σε αυτό του IMSA με τη νέα 963 LMDh από το 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα