fbpx

Γιατί δεν υπάρχει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας το 2023;

Γιατί δεν υπάρχει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας το 2023;

Η ανακοίνωση των προγραμμάτων των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2023 ήρθε για να πιστοποιήσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού: την έλλειψη υποδομών.

Το γεγονός ότι 2023 δεν προκηρύχθηκε καν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας είναι απόρροια του ότι η χώρα μας δεν διαθέτει υποδομές, δηλαδή πίστες. Επί της ουσίας, στην Ελλάδα θεωρητικά μπορούν να διεξαχθούν αγώνες στις Σέρρες και στα Μέγαρα. Γιατί θεωρητικά;

Σε ό,τι αφορά στις Σέρρες, το μείζων ζήτημα είναι η μεγάλη απόσταση από την κεντρική και νότια Ελλάδα, κάτι που καθιστά απαγορευτικές τις μετακινήσεις των αγωνιζόμενων, ειδικά σε μια περίοδο “ισχνών αγελάδων”. Ως ς εκ τούτου, το κορυφαίο αυτοκινητοδρόμιο της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο φιλοξενεί συνεχώς αγώνες Πρωταθλημάτων άλλων χωρών, δεν αξιοποιείται για τις εντός των συνόρων διοργανώσεις.

Με τα Μέγαρα το θέμα είναι ότι η πίστα στερείται σημαντικών αναβαθμίσεων τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει πάντοκ, κάτι που συγκριτικά με τις Σέρρες αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα, ενώ εσχάτως προέκυψε και θέμα με την άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, όπως είχε γνωστοποιηθεί εγγράφως από την Περιφέρεια.

Ως εκ τούτου, υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν ανέφικτο να προγραμματιστούν αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Συμπερασματικά, αυτό που προκύπτει είναι η αμεσότητα της ανάγκης κατασκευής μιας πίστας διεθνών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, προκειμένου αφενός να μπορούν να φιλοξενούνται αγώνες, αφετέρου να αποτελέσει το φυτώριο ανάδειξης νέων ταλαντούχων οδηγών κι αναβατών στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα