fbpx

Μαρίνι: “Πρέπει άμεσα να μπει όριο ελάχιστου βάρους στο Moto GP”

Μαρίνι: “Πρέπει άμεσα να μπει όριο ελάχιστου βάρους στο Moto GP”

Θέση για ένα θέμα το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει μακριά από… ηχηρές συζητήσεις πήρε ο Λούκα Μαρίνι. Ο αναβάτης της Ducati αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελάχιστου σωματικού βάρους που πρέπει να έχει ένας αναβάτης του Moto GP. Ο 25χρονος Ιταλός, όντας ο ίδιος ύψους 1.84μ. και βάρους 70 κιλών, χαρακτήρισε ανέφικτη την προσπάθειά του να πάει σε ακόμη λιγότερα κιλά δίχως να επηρεαστεί η απόδοσή του και κρίνει πως οι διοργανωτές πρέπει να εισάγουν ένα κατώτατο όριο σωματικού βάρους, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

“Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό άμεσα, διότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν ελάχιστο βάρος, σε όλα τα άλλα σπορ υπάρχει ελάχιστο βάρος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ισχύει αυτό και στο Moto GP.

Είναι αδύνατον να χάσω περισσότερο βάρος, διότι δεν θα έχω δυνάμεις, δεν θα έχω ενέργεια για να βγάλω τον αγώνα. Για παράδειγμα, εγώ είμαι 70 κιλά και είναι ανέφικτο να πάω χαμηλότερα, διότι εάν το κάνω αυτό δεν θα έχω την ενέργεια για να φτάσω στο τέλος του αγώνα.

Κερδίζεις 4% απόδοση χάνοντας ένα κιλό, αλλά χάνεις 10 γύρους από τον αγώνα, διότι αδυνατείς να τον τερματίσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα