fbpx

F1: Στην Σαουδική Αραβία αρχίζει η σεζόν το 2024

F1: Στην Σαουδική Αραβία αρχίζει η σεζόν το 2024

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην σεζόν του 2024 της F1 καθώς ζήτησε η δράση να διεξαχθεί πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

 Η F1 έχει συμφωνήσει για 10 χρόνια να διοργανώνει Γκραν Πρι στην Σαουδική Αραβία αρχίζοντας από το 2021 με το σχέδιο να θέλει τον αγώνα να μετακινείται από την πίστα της Τζέντα στη νέα πόλη της Κιντίγια στο μέλλον. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο προτελευταίος στο πρόγραμμα του 2021 προτού μετακινηθεί στο καλεντάρι και γίνει ένας από τους πρώτους φετινούς, ο δεύτερος για την ακρίβεια μετά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

 Το Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο δεύτερος χρονικά αγώνας και το 2023 ωστόσο όπως έγινε γνωστό η Τζέντα θα είναι πρώτη στο πρόγραμμα για το 2024. Η πληροφορία βγήκε στην επιφάνεια από την κυβέρνηση της Βικτόριας, στην Αυστραλία, που θέλει το Γκραν Πρι της χώρας να επεκτείνει κατά 2 χρόνια το συμβόλαιό της με τη F1 να συνεχίζει να επισκέπτεται τη Μελβούρνη μέχρι το 2037.

 Η ανακοίνωση αναφέρει: «Μέρος της συμφωνίας θα δει τη Μελβούρνη να διοργανώνει τον πρώτο αγώνα της F1 για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μεταξύ 2023 και 2037 με την Σαουδική Αραβία να διοργανώνει τον πρώτο της σεζόν του 2024 σεβόμενη το Ραμαζάνι».

 Το Ραμαζάνι του 2024 αρχίζει την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Σαουδική Αραβία και διαρκεί έως τις 8 Απριλίου, που σημαίνει ότι η σεζόν θα αρχίσει τις πρώτες ημέρες του Μάρτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα