fbpx

F1: Απαγορεύει πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες δηλώσεις χωρίς την άδειά της η FIA

F1: Απαγορεύει πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες δηλώσεις χωρίς την άδειά της η FIA

H FIA απαγορεύει από όλους τους οδηγούς της, μαζί κι εκείνους της F1, να κάνουν κάθε μη-ουδέτερη, πολιτική, θρησκευτική ή προσωπική δήλωση ή σχόλιο χωρίς την άδειά της.

 Σε μία ανανεωμένη έκδοση του διεθνούς αθλητικού της κώδικα η FIA αποφάσισε να βάλει και αυτό τον όρο για το 2023. Το νέο άρθρο, 12.2.1.n αναφέρει ότι οι οδηγοί θα θεωρούνται υπόλογοι αν δείχνουν δημόσια τις πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές τους απόψεις παραβιάζοντας τη γενική αρχή της ουδετερότητας που προωθεί η FIA.

 H αλλαγή στον κώδικα έρχεται λίγα χρόνια μετά από μία σειρά περιστατικών από οδηγούς που προχώρησαν στη δήλωση των απόψεών τους με πρωταγωνιστή κυρίως τον Λιούις Χάμιλτον πάνω σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1997 η πίστα της Χερέθ στην Ισπανία, έχασε τη θέση της στο καλεντάρι της F1 όταν ο ντόπιος δήμαρχος έκανε μη προγραμματισμένη εμφάνιση στο βάθρο ενώ το 2006 ο τότε ηγέτης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ήταν εκείνος που απένειμε το τρόπαιο του νικητή στο Γκραν Πι Τουρκίας και παρουσιάστηκε ως «πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα