fbpx

Χωρίς Λεμπ το Ράλι Μόντε Κάρλο

Χωρίς Λεμπ το Ράλι Μόντε Κάρλο

Είναι πλέον οριστικό. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν θα λάβει μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, τον αγώνα τον οποίον κέρδισε πέρυσι, καθώς υπάρχει πρόβλημα… χρονικό!

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Λεμπ μιλώντας στο Dirt Fish, «δεν θα συμμετάσχω στο Μόντε Κάρλο. Είναι ακόμη πιο περίπλοκο από πέρυσι, επειδή υπήρχε μία ημέρα μεταξύ του τέλους του Ντακάρ και των αναγνωρίσεων του Μόντε Κάρλο. Φέτος το Ντακάρ τελειώνει την Κυριακή και το recce είναι τη Δευτέρα το πρωί, οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα ήταν μια επιλογή αν υπήρχε ένα οριστικό σχέδιο στο WRC, αλλά δεν φαίνεται ότι θα κάνω ολόκληρη τη σεζόν, οπότε δεν θα πάω στο Μόντε Κάρλο».

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επεσήμανε πως «ακόμα και αν σταματούσα το Ντακάρ και καλούσα μια ομάδα και έλεγα, ‘Εντάξει πάω για το Μόντε Κάρλο, βρείτε μου ένα αυτοκίνητο’, το έμα παραμένει περίπλοκο. Προφανώς, το σχέδιο είναι να τελειώσω το Ντακάρ».

Ως εκ τούτου, εκτός από τους Οτ Τάνακ και Πιερ-Λουί Λουμπέ, η M-Sport θα έχει στο Μόντε Κάρλο και τον Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στο Μεξικό, τη Σαρδηνία, την Κένυα και φυσικά το Ακρόπολις.

Συνολικά για το 2023 ο Λεμπ είπε πως «ειλικρινά, δεν είμαι πραγματικά σίγουρος για το τι θα κάνω. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές, αλλά τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο. Το Ντακάρ είναι σίγουρο, αλλά μετά από αυτό έχουμε το σχέδιο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα cross country, αλλά δεν έχει αποφασιστεί εντελώς 100%. Στο WRC, δεν φαίνεται ότι θα κάνω πολλά πράγματα και στο Extreme E, πρέπει επίσης να δούμε τι θα συμβεί».

Η συμμετοχή του Γκας Γκρίνσμιθ με την M-Sport τη φετινή σεζόν είναι επίσης ασαφής. Είχε συζητήσεις με την Toyota αναφορικά με την οδήγηση ενός πελατειακού Yaris GR Rally1 φέτος, αλλά φαίνεται όλο και πιο απίθανο αυτή η αλλαγή να καρποφορήσει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα