fbpx

Να βάλει… λασπωτήρες στα μονοθέσια σκέφτεται η FIA!

Να βάλει… λασπωτήρες στα μονοθέσια σκέφτεται η FIA!

Την τοποθέτηση θόλων στους τροχούς των μονοθεσίων μελετά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προκειμένου να περιορίσεςι ή ακόμα και να ελαχιστοποιήσει το «σπρέι» που εκτοξεύεια από τους τροχούς σε αγώνες υπό βροχή.

Η διεθνής ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι πρόκειται να ξεκινήσει κάποιες δοκιμές με λασπωτήρες για να αυξήσει την ασφάλεια και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών σε αγώνες υπό έντονη βροχόπτωση.

Με την έλλειψη ορατότητας λόγω του νερού που πιτσιλάει να είναι ο κύριος περιοριστικός παράγοντας σε έντονη βροχή, η κάλυψη των τροχών είναι μια πιθανή λύση. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την αξιολόγηση της ιδέας και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πρωτότυπες εκδόσεις των καλυμμάτων των τροχών θα μπορούσαν να είναι έτοιμες για αγώνες ήδη από το δεύτερο μισό του 2023.

Ο Νικόλας Τομπάζης, τεχνικός διευθυντής της FIA, εξήγησε μερικά από τα δεδομένα της ιδέας. Για παράδειγμα, τα φτερά θα αναπτύσσονται περίπου τρεις φορές τη σεζόν, επειδή δεν θέλουν αυτά τα εξαρτήματα να πρέπει ξαφνικά να τοποθετούνται κάθε φορά που πέφτει μια σταγόνα βροχής.

Ο Τομπάζης αναφέρει ως απώτερο στόχο την αποφυγή επανάληψης του βροχερού Γκραν Πρι του Βελγίου του 2021, όπου μόνο μερικοί γύροι μπορούσαν να γίνουν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, επειδή οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για αγώνες.

Ο Τομπάζης είπε να περιμένει κάποιου είδους βελτίωση ίσως και 50% και διευκρίνισε επίσης ότι οι λασπωτήρες θα παραμείνουν στα μονοθέσια για έναν ολόκληρο αγώνα από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν. Έτσι, η τοποθέτηση ή η αφαίρεση θα πρέπει να γίνει πριν από έναν αγώνα ή κατά τη διάρκεια μιας κόκκινης σημαίας. Αν ένας αγώνας ξεκινήσει πολύ βρεγμένος και στεγνώσει, θα παραμείνουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα