fbpx

FIA WEC: Στο Κατάρ ο πρώτος αγώνας του 2024

FIA WEC: Στο Κατάρ ο πρώτος αγώνας του 2024

Ο αγώνας στην πίστα Λοσάιλ του Κατάρ θα αντικαταστήσει εκείνον του Ζίμπρινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο πρώτος του 2024 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

 Το WEC ήρθε σε συμφωνία για 6ετές συμβόλαιο με τη διεθνή πίστα του Λοσάιλ ώστε να αποτελεί σταθμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο καλεντάρι τουλάχιστον έως το 2029. Το Λοσάιλ θα είναι επίσης το μέρος που θα διεξάγονται οι επίσημες δοκιμές πριν αρχίσει η σεζόν.

 Σαφής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί για τον αγώνα που θα έχει διάρκεια 6 ωρών ο οποίος πρέπει να πάρει και την έγκριση από το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο σταθμός του Κατάρ αντικαθιστά τα χίλια μίλια του Ζίμπρινγκ ως ο πρώτος της σεζόν με το 5ετές συμβόλαιο της διοργάνωσης με την αμερικανική πίστα να ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά.

 Το Ζίμπρινγκ στη Φλόριντα μπήκε στο πρόγραμμα το 2019 με τον 12ωρο αγώνα για το IMSA WeatherTech SportsCar Championship και των αγώνα των χιλίων μιλίων ο οποίος ματαιώθηκε το 2020 και το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού προτού επανέλθει φέτος. Το Κατάρ θα αποτελέσει τη 2η χώρα της Μέσης Ανατολής που επισκέπτεται το WEC μετά το Μπαχρέιν το οποίο έχει συμβόλαιο έως το 2027.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα