fbpx

F1: Και επίσημα στη Mercedes ο Μικ Σουμάχερ

F1: Και επίσημα στη Mercedes ο Μικ Σουμάχερ

Ο Μικ Σουμάχερ θα είναι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 του 2023 ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κατασκευαστής.

 «H Mercedes-AMG Petronas F1 Team είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Μικ Σουμάχερ μπαίνει στην ομάδα από το ρόλο του εφεδρικού οδηγού για το 2023», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Ο Μικ Σουμάχερ είναι ο γιός του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ και αγωνίστηκε για τη Haas το 2021 και το 2022 τερματίζοντας 12ος τη φετινή σεζόν. Στο πρωτάθλημα οδηγών τερμάτισε στους βαθμούς στο βρετανικό και το αυστριακό Γκραν Πρι με την αμερικανική ομάδα να τον αφήνει ελεύθερο καθώς την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν.

 «Ο Μικ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της W14», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Ο ίδιος θα εργάζεται στον εξομοιωτή στο Μπράκλεϊ όλη τη χρονιά καθώς αφήνουμε πίσω μας μία προκλητική σεζόν. Αυτή η δουλειά θα αποφέρει καρπούς στην πίστα καθώς ο Μικ θα είναι παρών σε όλα τα Γκραν Πρι με το νέο του ρόλο μαζί με εκείνον στο μάρκετινγκ».

 Ο Μικ Σουμάχερ μετράει 43 συμμετοχές σε Γκραν Πρι με την Haas παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς με την 8η θέση στο βρετανικό γκραν πρι ενώ την επόμενη εβδομάδα στην Αυστρία πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας έκτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα