fbpx

WTCR: «Πράσινο φως» από τη Honda για το νέο Civic

WTCR: «Πράσινο φως» από τη Honda για το νέο Civic

H Honda έδωσε την έγκρισή της για την κατασκευή της νέας έκδοσης του Civic Type R το οποίο θα αγωνιστεί υπό τη μορφή κατηγορίας TCR στο παγκόσμιο κύπελλο Touring Cars και θα βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής FL5 το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα στη χρονιά και πάλι σε συνεργασία με την JAS Motorsport.

 Μερικές από τις σημαντικές αλλαγές του νέου μοντέλου είναι η εξ ολοκλήρου νέα εξωτερική σχεδίαση, με νέο αεροδυναμικό πακέτο, νέο σασί, αναβαθμισμένα συστήματα σε φρένα και μετάδοση ενώ θα έχει και έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που υπάρχει και στην έκδοση του μοντέλου παραγωγής.

 Honda και JAS Motorsport συνεχίζουν μία μακρά και επιτυχημένη συνεργασία που άρχισε το 1998 όταν ο οργανισμός με έδρα το Μιλάνο επελέγη να εξελίξει το πρώτο Type R για αγώνες σε πίστα και ράλι το 2001. Από τότε οι 2 πλευρές πανηγύρισαν τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Touring Car το 2013 και η συνεργασία τους μετρά 398 νίκες σε αγώνες TCR ΚΑΙ 74 μεγάλους τίτλους στην κατηγορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα