fbpx

F1: Αποχωρεί από τη McLaren για την Sauber ο Αντρέας Ζάιντλ

F1: Αποχωρεί από τη McLaren για την Sauber ο Αντρέας Ζάιντλ

Ο Αντρέας Ζάιντλ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της McLaren για να αναλάβει τη θέση του CEO στον όμιλο της Sauber από τον Ιανουάριο όπως ανακοίνωσε η ελβετική εταιρεία. Ο ίδιος δεν θα έχει το ρόλο του επικεφαλής στην ομάδα της F1 αλλά θα τη βοηθήσει για να βρει το κατάλληλο πρόσωπο.

 Η McLaren από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ο Αντρέα Στέλα θα είναι ο νέος επικεφαλής αντικαθιστώντας τον Ζάιντλ. Το ντόμινο των μετακινήσεων άρχισε με τον Φρεντ Βασέρ, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη Ferrari λίγες ώρες πριν, έχοντας πριν τη θέση του CEO και του επικεφαλής της ομάδας που έχει τη βάση της στο Χίνβιλ.

 Ο Ζάιντλ δείχνει η προφανής επιλογή για την Sauber η εξαγοράστηκε από την Audi νωρίτερα φέτος ενόψει της συμμετοχής του Γερμανού κατασκευαστή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 από το 2026. Ο ίδιος υπήρξε μηχανικός της ομάδας όταν την ιδιοκτησία είχε η Sauber ενώ υπήρξε και επικεφαλής της Porsche στην κατηγορία LMP1 του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής.

 Σε αναζήτηση επικεφαλής βρίσκονται επίσης Alfa Romeo και Williams μετά την χθεσινή αποχώρηση του Γιοστ Κάπιτο από τη Williams.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα