fbpx

WRC: Από τη Renault στη Hyundai o Αμπιντεμπούλ

WRC: Από τη Renault στη Hyundai o Αμπιντεμπούλ

Ο πρώην επικεφαλής της Renault στη F1, Σιρίλ Αμπιντεμπούλ, αναμένεται να ανακοινωθεί ως νέος επικεφαλής της Hyundai στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και το παγκόσμιο κύπελλο Touring Cars.

 Η Hyundai αναζητά νέο επικεφαλής εδώ και καιρό από την στιγμή που ο Αντρέα Αντάμο άφησε τον κατασκευαστή από τη Νότια Κορέα τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Γάλλος, ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του, Ζουλιάν Μονσέ, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας και άφησε να εννοηθεί από τον περασμένο μήνα στο ράλι Ιαπωνίας ότι δύσκολα θα συνεχίσει.

 Ο Αμπιντεμπούλ θα αναλάβει μία ομάδα με πλούσια εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τον ίδιο να έχει οδηγήσει την ομάδα της Caterham στη F1 την περίοδο από το 2012 έως το 2014 προτού επιστρέψει στη Renault με την οποία άρχισε την καριέρα του. Με τη γαλλική φίρμα ο ίδιος πέρασε σε ρόλο ηγέτη το 2017 προτού αποχωρήσει όταν η ομάδα μετονομάστηκε σε Alpine το 2021.

 Από την στιγμή που αποχώρησε από την συγκεκριμένη ομάδα, ο Αμπιντεμπούλ εργάστηκε ως σύμβουλος για την κατασκευάστρια κινητήρων της Mecachrome, η οποία παρέχει μονάδες ισχύος στη F2 και τη F3. Στη νέα του θέση στη Hyundai ο Γάλλος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα δουλέψει στην κατηγορία των ράλι και των touring cars.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα