fbpx

Τρία «αστέρια» για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Τρία «αστέρια» για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Κατά τη ροή του ΕΚΟ Acropolis Rally FORUM 2022 ανακοινώθηκε μια σπουδαία διάκριση που επιτεύχθηκε χάρη στις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022. Ειδικότερα, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο και διαρκή αξιολόγηση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου απένειμε στη διοργάνωση την περιβαλλοντική πιστοποίηση «τριών αστέρων», όπως αυτή καθορίζεται από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης της FIA.

Πρόκειται για την ανώτερη πιστοποίηση της Ομοσπονδίας στον τομέα του περιβάλλοντος και είναι η πρώτη φορά που τη λαμβάνει κάποιος φορέας στην Ελλάδα.

«Τα “τρία αστέρια” αποτελούν το αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της διοργάνωσης για βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αγώνα, με άξονες την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων, την όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε και την αξιοποίηση των φθαρμένων πλεγμάτων ασφαλείας του 2021 για δημιουργία νέων, που χρησιμοποιήθηκαν φέτος» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος του αγώνα.

Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους χορηγούς, τους εθελοντές, καθώς και τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ήταν καθοριστική γι’ αυτή την επιτυχία.

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε η FIA προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του WRC, με τη νεότερη, υβριδική γενιά των αυτοκινήτων της κορυφαίας κατηγορίας του θεσμού να σηματοδοτεί την πλέον ριζοσπαστική αλλαγή σε επίπεδο τεχνικών κανονισμών στην ιστορία του σπορ. Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι ομάδες μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής της Toyota Ελλάς, Ηλίας Καραΐσκος.

Εκπρόσωποι των χορηγών του ΕΚΟ Ράλι  Ακρόπολις 2022 ανέπτυξαν με τη σειρά τους τα οφέλη της συνεργασίας με ένα γεγονός αυτού του μεγέθους, ενώ ειδική μνεία έγινε στη σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην επιτυχία αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας, για τον οποίο έκανε λόγο ο Δρ Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που όπως και πέρυσι, ανταποκρίθηκε σε κάθε πιθανή ανάγκη του αγώνα.

Το σχόλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη «η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις αλλά και την ηθική ανταμοιβή, χάρη στο συνολικό αποτέλεσμα που έφερε η διοργάνωση του δεύτερου κατά σειρά ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Με την εξωστρέφεια που επιχειρούμε ευρύτερα στον αθλητισμό, καθώς και με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουμε, η χώρα μας αποκτά μια σταθερή και ισχυρή θέση στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, όπως άλλωστε θεωρούμε πως δικαιούται», θα μπορούσε κάλλιστα να σημάνει την έναρξη των εργασιών για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2023.

Το ΕΚΟ Acropolis Rally FORUM τίμησαν με την παρουσία, τις τοποθετήσεις και τις εισηγήσεις τους με σειρά εμφάνισης οι κ.κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννης Σιδέρης, Chief Sustainability Officer της Πλαστικά Θράκης, Ιωάννης Μιαούλης, Υποδιευθυντής Marketing Εγχώριας Εμπορίας ΕΚΟ, Χρυσούλα Αθανασοπούλου, Head Of Brand Strategy & Marketing Ops, Dixons South‐East Europe (Κωτσόβολος), Λιάνα Μόσχου, Marketing Communications Strategy Director Fixed & Mobile της COSMOTE, και Θάνος Μαρίνος, CEO της Betsson.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα