fbpx

F1: Χαλαρώνει τους κανονισμούς περί εμβολιασμού για τον Covid-19 το 2023

F1: Χαλαρώνει τους κανονισμούς περί εμβολιασμού για τον Covid-19 το 2023

H FIA ανακοίνωσε ότι θα χαλαρώσει τα πρωτόκολλά της στη F1 για τον κορονοϊό ενόψει της επόμενης σεζόν, περιλαμβανομένης της απαίτησης εμβολιασμού για όσους βρίσκονται στο πάντοκ.

 Από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού την άνοιξη του 2020 και την αργοπορημένη έναρξη της σεζόν, η FIA πήρε μία σειρά αυστηρών μέτρων στο πρωτόκολλό της για να μειώσει την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού και να κρατήσει ασφαλές το πάντοκ. Κάποια πρώτα μέτρα χαλάρωσης έκαναν την εμφάνισή τους το 2021 όπως η επιστροφή των media και του εξωτερικού προσωπικού στο πάντοκ, ενώ το 2022 είδε το τέλος των υποχρεωτικών ελέγχων και τη χρήση μάσκας.

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA από τη Μπολόνια, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη νέων μέτρων χαλάρωσης για την επόμενη χρονιά. Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν το τέλος της απαίτησης για εκείνους που εργάζονται στις αποκαλούμενες περιοχές υψηλής πυκνότητας, όπως είναι το πάντοκ, το pit lane και το race control, να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν ιατρική εξαίρεση. Αυτή τη χρονιά όσοι εργάζονταν στο πάντοκ έπρεπε να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, 2 δόσεις αναγνωρίζονται από τον ΠΟΥ, ή ιατρική εξαίρεση, κάτι που δεν θα ισχύει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα