fbpx

FIA WEC: Υποψήφιος για τη Vanwall ο Ζακ Βιλνέβ

FIA WEC: Υποψήφιος για τη Vanwall ο Ζακ Βιλνέβ

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής F1 ο Ζακ Βιλνέβ, είναι υποψήφιος για μία θέση στην ομάδα της Vanwall και την κατηγορία Hypercar του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής του 2023.

 Παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1 το 1997, ο Καναδός δοκίμασε το μονοθέσιο της ομάδας στη Βαρκελώνη με το αφεντικό της ομάδας, τον Κόλιν Κόλες, να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ο Βιλνέβ είναι 51 ετών και η πρώτη του επαφή με την κατηγορία ήταν όταν πέρασε 2 χρόνια με την ομάδα της Peugeot στην κατηγορία LMP1 το 2007 και το 2008.

 «Σκοπός των δοκιμών ήταν να δούμε αν απόλαυσε την οδήγηση του οχήματος, όχι το πόσο γρήγορος ήταν», είπε ο Κόλες. «Πιστεύω ότι το απόλαυσε, οδήγησε το πρωί, είχε την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του και γύρισε στο μονοθέσιο το απόγευμα»,.

 Την πρώτη από τις τρεις ημέρες δοκιμών ο Βιλνέβ μοιράστηκε τα οδηγικά καθήκοντα με τον Γάλλο Τομ Ντιλμάν και τον Έστεμπαν Γκουεριέρι από την Αργεντινή, τους επίσημους οδηγούς δοκιμών της Vanwall οι οποίοι λογικά θα είναι και στου αγώνες αν η ομάδα γίνει δεκτή στο WEC την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα