fbpx

Στην κατηγορία pro του Euro Whelen Nascar ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Στην κατηγορία pro του Euro Whelen Nascar ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Academy – Alex Caffi Motorsport για τη σεζόν 2023 του NASCAR Whelen Euro Series. Ο πρώτος Κύπριος στους αγώνες EuroNASCAR θα κάνει το βήμα προς το EuroNASCAR PRO για να αντιμετωπίσει την ελίτ στο επίσημο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR.

Ο 25χρονος θα συνεχίσει να οδηγεί το EuroNASCAR FJ και να κυνηγάει βαθμούς για την ιταλική κοινοπραξία των Φεντερίκο Μόντι και Άλεξ Κάφι. Από την ένταξή του στο NASCAR Whelen Euro Series το 2020, ο Τζιωρτζής σημείωσε μεγάλη πρόοδο και έγινε διεκδικητής του τίτλου στη σεζόν 2022 στο EuroNASCAR 2, στην οποία τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη.

«Στόχος μου είναι να σημειώσω όσο το δυνατόν περισσότερες κορυφαίες θέσεις και να πανηγυρίσω βάθρα καθώς και νίκες σε αγώνες», δήλωσε ο Τζιωρτζής. «Φυσικά θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα EuroNASCAR PRO και να εκπροσωπήσω το όμορφο νησί μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που μου αρέσει στο EuroNASCAR είναι οι κλειστές μάχες με τα ταχύτερα παιδιά της σειράς και πάντα ανατριχιάζω όταν ο Grand Marshal λέει τις μαγικές λέξεις: “Οδηγοί, βάλτε μπρος τις μηχανές σας!”» προσέθεσε.

Το 2022, ο 25χρονος ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου στο EuroNASCAR 2 και τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα. Στη rookie σεζόν του στο EuroNASCAR 2 το 2020, ο Τζιωρτζής ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο και μόλις δύο χρόνια αργότερα, διεύρυνε τον αριθμό των βάθρων του σε εντυπωσιακές 15 τερματισμούς στο top 3. Η παρθενική του νίκη σε αγώνα του NASCAR Whelen Euro Series ήρθε στην πρεμιέρα της σεζόν του 2022 στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας. Παρά το γεγονός ότι έσπασε το χέρι του σε μια βίαιη σύγκρουση στο Circuit Zolder στο Βέλγιο τον Οκτώβριο, ο Τζιωρτζής ξεκίνησε στους τελικούς του EuroNASCAR μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα για να σημειώσει δύο ακόμη αποτελέσματα στο βάθρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα