fbpx

Navier N27

Navier N27

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σκαφών Navier παρουσίασε την πρώτη “πτήση” του ηλεκτρικού σκάφους με υδροπτέρυγες, το Navier N27.

Η εταιρεία θα ακολουθήσει με τα αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου ηλεκτρικού σκάφους με υδροπτέρυγες το N30. Σηκώνοντας τη γάστρα έξω από το νερό, οι υδροπτέρυγες μπορούν να βοηθήσουν στη δραματική μείωση της απαιτούμενης ενέργειας, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας με λιγότερα «καύσιμα». Στην περίπτωση των ηλεκτρικών σκαφών, αυτό σημαίνει σημαντικά λιγότερες μπαταρίες.

Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μπαταρίες είναι το πιο βαρύ και ακριβό μέρος ενός ηλεκτρικού σκάφους, τα υδροπτέρυγα θεωρούνται συχνά ως μία από τις κορυφαίες επιλογές για την αύξηση της εμβέλειας των ηλεκτρικών σκαφών.

Η Navier λέει ότι το N30 θα είναι το ηλεκτρικό σκάφος με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στην αγορά, με εμβέλεια 65 ναυτικά μίλια και ταχύτητες έως 35 κόμβους, φυσικά όχι και τα δυο μαζί.

Ο ιδρυτής, Sampriti Bhattacharyya, έχει διδακτορικό από το MIT στη ρομποτική και στο παρελθόν ήταν μηχανικός αεροδιαστημικής πιστεύοντας ότι θα έκανε καριέρα σχεδιάζοντας αεροσκάφη.

Ισχυρίζεται ότι έχει ένα σχέδιο για μια υπερ-υδροπτέρυγα 10 φορές πιο αποδοτική από τα περισσότερα σκάφη V-Hull που κινούνται με ICE.Η εταιρεία ανακοίνωσε αρχικά έναν κύκλο χρηματοδότησης 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα ζητά χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Next View Ventures, Liquid 2, GFC, τον συνιδρυτή της Google Sergey Brin και την Primavera Capital.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα