fbpx

Rally Dakar: Παρουσιάστηκε η διαδρομή του 2023 (vid)

Rally Dakar: Παρουσιάστηκε η διαδρομή του 2023 (vid)

Μία πολύ προκλητική νέα διαδρομή αποκαλύφθηκε για το ράλι Ντακάρ του 2023 με την εκκίνηση στον παγκοσμίου εμβέλειας αγώνας να δίνεται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας.

 Με την εκκίνηση στην παραπάνω περιοχή και τον τερματισμό στο απέναντι άκρο της αραβικής χερσονήσου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν την ακτογραμμή του Αραβικού Κόλπου μετά από μία τετραήμερη πορεία στο «κενό τέταρτο», που θα περιλαμβάνει και τη μαραθώνια διαδρομή.

 Η 45η έκδοση του αγώνα αναμένεται να είναι η δυσκολότερη από την στιγμή που το ράλι διεξάγεται στην Σαουδική Αραβία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδόν 5.000 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών με έναν πρόλογο και 14 διαδρομές και θα αποτελεί μία μεγάλη δοκιμασία στην αντοχή.

 Ημέρα ξεκούρασης θα είναι η 9η Ιανουαρίου στο Ριάντ με τον αγώνα να αρχίζει με τον πρόλογο και την εναρκτήρια ειδική στις 31 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα στην Τζέντα. Ο τερματισμός στις 15 Ιανουαρίου στο Νταμάμ.

 «Για δεύτερη χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι αντοχής θα αποτελείται από 5 σταθμούς το 2023, αρχίζοντας στις 31 Δεκεμβρίου με την εκκίνηση στο 45ο ράλι Ντακάρ στην Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο διευθυντής της W2RC, Νταβίντ Καστερά.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα