fbpx

F1, Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας: Αλλαγές στην Τζέντα για το 2023

F1, Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας: Αλλαγές στην Τζέντα για το 2023

Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στην πίστα της Τζέντα για τον αγώνα F1 του 2023 με στόχο να βελτιώσουν την ασφάλεια και την ορατότητα.

 Η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα F1 το 2021 και έγινε το ταχύτερο street circuit στο πρόγραμμα ωστόσο δέχθηκε και σκληρές κριτικές από μερικούς οδηγούς εξαιτίας της στενής χάραξης και της περιορισμένης ορατότητας στις «τυφλές» στροφές.

 Πριν το δεύτερο αγώνα στην πίστα, το Μάρτιο του 2022, η Τζέντα προχώρησε σε αλλαγές για να βελτιώσει τις παραπάνω παραμέτρους κάνοντας τον αγώνα ασφαλέστερο στους οδηγούς ενώ αύξησε και το πλάτος σε ορισμένα σημεία. Οι διοργανωτές ωστόσο αποφάσισαν σε μία νέα σειρά αλλαγών ενόψει του επόμενου αγώνα, στις 19 Μαρτίου του 2023.

 Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι στη γρήγορη αριστερή-δεξιά των στροφών 22 και 23 όπου γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η ταχύτητα κατά 50 χλμ. / ώρα. Αλλαγές υπάρχουν και στις στροφές 14 και 20 , δύο από τις ταχύτερες «τυφλές» στροφές, όπου οι φράχτες πήγαν πιο πίσω ώστε οι στροφές να γίνουν πιο ανοικτές και να παρέχουν καλύτερο οπτικό πεδίο στους οδηγούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα